Jens Nielsen. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNJens Nielsen. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Jens Nielsen. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Ilskan efter matchen: "Det är en skandal..."

Publicerad

I slutet av första perioden när Leksand låg på i anfallszon svarade Emil Berglund för en rejäl slashing mot Leksands Johan Porsberger.

– Det är skandal att de inte gör någonting åt det, säger Leksands assisterande tränare Jens Nielsen.

Nielsen var kanske den som var mest irriterad över situationen.

– Vi har sett det på video så jag vet att han står fyra meter därifrån och tittar på situationen. Jag hoppas att de går in och tittar på situationen i efterhand, för det är inte okej att göra sådana grejor, rasar han.

Huvudpersonerna själva var av olika uppfattning om uppsåtet i situationen.

– Vad ska man säga? Han försöker inte gå på pucken i alla fall. Att det inte blir en tvåa på det där, alltså… de lyckades inte se det trots att vi har fyra domare nu och pucken är där, säger Johan Porsberger och fortsätter:

– Det verkar vara mer fokus på sex man och att man ska teka på ett visst sätt. Nu är det bara slashingar. Det är vedhuggning där ute, men de tillåter det.

 

LÄS MER: Nya attacken – men domarna missar helt 

 

Emil Berglund: "Jag kom fel"

Emil Berglund ser bilderna.

Vad har du att säga om dem?

– Inte så mycket. Det är i matchens hetta och jag träffar helt fel. Jag är glad att det inte blev någon skada, för jag har aldrig som uppsåt att skada en motståndare, jag kom fel, helt enkelt, säger han kortfattat.

Timråtränaren Fredrik Andersson tycker det var en klar utvisning.

– Det är en slashing. Sedan vet jag inte var den träffar. Men det är klart han (Emil Berglund) tar bra fart, så en tvåa slashing skulle inte vara helt fel, säger han.

Han tillägger att domarna var konsekventa.

– Jag tycker det är situationer över hela matchen, ska vi granska matcherna så här kommer vi hitta många utvisningar. Jag är av åsikten att hockey ska avgöras med bra spel. Vi ska inte åka omkring och slå sönder varandra där ute, sedan måste det få vara kamp. Det är upp till domarna att sätta nivån, och jag tycker de gör en helt godkänd insats idag. De var konsekventa och inget lag blev förfördelat över hela matchen, sedan kan det vara situationer åt båda håll som man kan ha åsikter om.

Leksand-spelarna hade fel fokus

Leksand lade mycket energi på situationerna Fredrik Andersson pratar om. Något som Mike Helber, i C Mores tv-sändning, noterade.

– När du spelar upplever du alltid att det blir utvisningar som inte skulle varit utvisningar och tvärtom. Jag tycker domarna gör sitt bästa, men vi får inte fastna för mycket i det. Jag fastnar ibland också, men när vi gör det tappar vi energin vi behöver för att spela vårt spel. Vi måste bli bättre på att släppa saker vi inte kan kontrollera, säger Alex Friesen, och får medhåll av lagkapten Jesper Ollas:

– Det är många sådana situationer i dag. Vi har fyradomarsystem i de här matcherna, så jag antar att de inte missar det. Sedan är det en bedömning och det kan man ha åsikter om, men jag litar på att de har sett det. Hur de väljer att bedöma kan inte jag påverka, så jag får lita på att de gör rätt.

Relaterade ämnen
Ronnie Carlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag