Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan efter matchen: "Det är en skandal..."

Jens Nielsen. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

I slutet av första perioden när Leksand låg på i anfallszon svarade Emil Berglund för en rejäl slashing mot Leksands Johan Porsberger.

– Det är skandal att de inte gör någonting åt det, säger Leksands assisterande tränare Jens Nielsen.

Nielsen var kanske den som var mest irriterad över situationen.

– Vi har sett det på video så jag vet att han står fyra meter därifrån och tittar på situationen. Jag hoppas att de går in och tittar på situationen i efterhand, för det är inte okej att göra sådana grejor, rasar han.

Huvudpersonerna själva var av olika uppfattning om uppsåtet i situationen.

– Vad ska man säga? Han försöker inte gå på pucken i alla fall. Att det inte blir en tvåa på det där, alltså… de lyckades inte se det trots att vi har fyra domare nu och pucken är där, säger Johan Porsberger och fortsätter:

– Det verkar vara mer fokus på sex man och att man ska teka på ett visst sätt. Nu är det bara slashingar. Det är vedhuggning där ute, men de tillåter det.

 

LÄS MER: Nya attacken – men domarna missar helt 

 

Emil Berglund: "Jag kom fel"

Emil Berglund ser bilderna.

Vad har du att säga om dem?

– Inte så mycket. Det är i matchens hetta och jag träffar helt fel. Jag är glad att det inte blev någon skada, för jag har aldrig som uppsåt att skada en motståndare, jag kom fel, helt enkelt, säger han kortfattat.

Timråtränaren Fredrik Andersson tycker det var en klar utvisning.

– Det är en slashing. Sedan vet jag inte var den träffar. Men det är klart han (Emil Berglund) tar bra fart, så en tvåa slashing skulle inte vara helt fel, säger han.

Han tillägger att domarna var konsekventa.

– Jag tycker det är situationer över hela matchen, ska vi granska matcherna så här kommer vi hitta många utvisningar. Jag är av åsikten att hockey ska avgöras med bra spel. Vi ska inte åka omkring och slå sönder varandra där ute, sedan måste det få vara kamp. Det är upp till domarna att sätta nivån, och jag tycker de gör en helt godkänd insats idag. De var konsekventa och inget lag blev förfördelat över hela matchen, sedan kan det vara situationer åt båda håll som man kan ha åsikter om.

Leksand-spelarna hade fel fokus

Leksand lade mycket energi på situationerna Fredrik Andersson pratar om. Något som Mike Helber, i C Mores tv-sändning, noterade.

– När du spelar upplever du alltid att det blir utvisningar som inte skulle varit utvisningar och tvärtom. Jag tycker domarna gör sitt bästa, men vi får inte fastna för mycket i det. Jag fastnar ibland också, men när vi gör det tappar vi energin vi behöver för att spela vårt spel. Vi måste bli bättre på att släppa saker vi inte kan kontrollera, säger Alex Friesen, och får medhåll av lagkapten Jesper Ollas:

– Det är många sådana situationer i dag. Vi har fyradomarsystem i de här matcherna, så jag antar att de inte missar det. Sedan är det en bedömning och det kan man ha åsikter om, men jag litar på att de har sett det. Hur de väljer att bedöma kan inte jag påverka, så jag får lita på att de gör rätt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!