Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikonens bror mördades: "Fruktansvärt - en chock"

Foto: / BILDBYRN

Modoikonen Lars Byström är lyckligare än någonsin. 

Men det finns en stor sorg i hans liv. 

Saknaden efter sin bror Jan-Ola som mördades är stor. 

– Den sorgen går aldrig över, säger Byström till Hockeypuls

Lars Byström var under många år en väldig populär figur i Modo. Han representerade klubben från 1987 fram till 1996 då han något oväntat la klubban på hyllan efter att det skurit sig totalt mellan honom och den dåvarande tränaren Leif Boork. 

I dag bor han i Nyland, jobbar på familjeföretaget Ådalens Stenhuggeri och berättar att han är väldigt tillfreds med livet. 

– Jag klagar inte på livet jag haft, men jag tycker livet blir bättre för varje dag. Jag blir lugnare och lugnare, och säkrare och säkrare, säger han till Hockeypuls

Modoikonens bror mördades på semesterresan

Men samtidigt berättar Byström att han bär på en sorg. För 2003 mördades hans bror Jan-Ola på en semesterresa till Estlands huvudstad Tallinn. 

Jan-Ola Byström, 34 år gammal, var i Tallinn med några arbetskamrater men kom en kväll bort från sitt sällskap och hittades dagen efter död i Gamla stan.

– Det var ett rånmord. Det uppstod gruff när svensken inte ville lämna ifrån sig sina tillhörigheter. Ynglingarna sparkade och slog honom innan en av dem drog fram en kniv, sa Kalle Klandors, chef vid kriminalpolisen i Tallinn, till Expressen då. 

Byström om saknaden till sin mördare bror

Gärningsmannen dömdes till tio års fängelse, en för mild dom i Lars Byströms ögon. 

– Det är alldeles för lindrigt, sa han till Allehanda då. 

Och Lars Byström berättar att han än i dag tänker på sin bror dagligen. 

– Fruktansvärt, en chock och jag tänker varje dag på honom. Jag kan prata om det här, men det gör ont och framförallt för att det var så onödigt, säger han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!