Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Igor Larionov klar för Mora

Foto: DAVE REGINEK
Foto: ROGER TILLBERG / IBL

Igor Larionov är en av Rysslands bästa hockeyspelare genom tiderna.

Nu är hans son, med samma namn, klar för Mora i Hockeyallsvenskan.

– Det är ett väldigt intressant nyförvärv. Det är en kille som vi känner har väldigt mycket uppsida, säger tränaren Johan Hedberg till klubbens hemsida.

Pappa Larionov ingick i en av hockeyhistoriens mest framgångsrika och fruktade kedjor, KLM, tillsammans med Vladimir Krutov, Sergej Makarov. Nu är hans son, som också heter Igor i förnamn, klar för Mora.

Den 23-åriga forwarden är född i USA och har tillbringat stora delar av karriären i den nordamerikanska ishockeyn. Senast kommer han från en tung period i KHL, där det bara blev fem matcher förra säsongen efter en segdragen sjukdom.

– Det är ett väldigt intressant nyförvärv. Det är en kille som vi känner har väldigt mycket uppsida, men han kommer behöva lite tid eftersom han inte spelat på ett tag. Han och hans team har identifierat Mora som ett bra ställe att komma till för att få i gång hans karriär igen och det känner vi som en otroligt stor ära, säger Johan Hedberg, Moras tränare till klubbens hemsida.

Mora ligger på tionde plats, efter 21 matcher, i Hockeyallsvenskan.

Moras tränare listar de bästa spelarna han har lirat med

Johan Hedberg, nu i Mora, tidigare Leksand och NHL, listar de bästa spelarna han spelat med