Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HV:s fräcka drag – vill värva ”Nubben”

Tung förlust för Timrå i bottenstriden.
Kent ”Nubben” Norberg.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
HV71 jagar en plats i SHL nästa år - och en ny sportchef.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

JÖNKÖPING. Det stod i veckan klart att HV71 väljer att gå skilda vägar med sportchefen Johan Hult.

Men en ersättare är på gång.

Nu kan SportExpressen avslöja att HV-ledningen är långt fram i sin process att hitta en ny sportchef.

Klubbens huvudkandidat? Timrås sportchef Kent ”Nubben” Norberg, som man träffade i samband med Timrås bortamatch mot Linköping.

– Skulle jag eller Timrå känna att vi ska gå skilda vägar, då kommer vi göra det, säger Kent Norberg.

– Vi vill ha en erfaren och gedigen sportchef, som varit med och har ett kontaktnät, säger HV:s klubbdirektör Johan Lindbom.

Lyssna på Kent Norberg och hör hans svar om framtiden i Expressens podcast Hockeypuls:

https://embed.acast.com/hockeypuls/15f1b151b1a70c7e2e0006f5903019b8

Det stod klart på torsdagsförmiddagen att HV71 är på jakt efter en ny sportchef när man offentliggjorde att Johan Hult efter säsongen inte längre kommer styra det sportsliga, som han gjort sedan 2014.

Men HV-ledningen har kommit långt i sin rekryteringsprocess. Så långt att man tagit ner sin lista till ett fåtal kandidater och till med ett huvudspår.

– När vi gick ut med att Hult skulle lämna så var det folk som också hörde av sig till oss. Men vi har en tydlig bild av vad vi söker, säger Johan Lindbom.

Vad söker ni?

– Vi vill ha en erfaren sportchef, med stark och gedigen bakgrund, med ett starkt kontaktnät.

Vi har uppgifter på att Kent Norberg är ett hett spår för er, som ni också har en etablerad kontakt med.

– Vi har kontakt med många, säger Johan Lindbom.

SportExpressen kan nu berätta om att klubbledningen i HV71 träffade Timrås mångårige sportchef Kent Norberg under veckan. Detta i samband med att Timrå hade en roadtrip med bortamatcher i Malmö och Linköping.

Skrev långt kontrakt inför förra säsongen

Norberg skrev på ett femårskontrakt med Timrå säsongen 2020/2021.

– Jag har alltid sagt det: När jag är klar med Timrå och Timrå är klar med mig, då kommer jag göra något annat. Om det är efter den här säsongen eller efter nästa, jag funderar hela tiden på det. Jag är ändå i en viss ålder, om jag ska göra något annat, då är det kanske dags för det. Men mitt enda fokus är på Timrå, allt annat tar vi sen. Timrå IK ska vara kvar i SHL, det är det enda jag funderar på, säger Kent Norberg i Expressens podcast Hockeypuls.

Femårskontraktet du skrev på säsongen 20/21. Går det att komma ur?

– Vi har sagt så här: Jag har varit här jäkla länge, skulle jag eller Timrå känna att vi ska gå skilda vägar, då kommer vi göra det. Jag har haft underbara år i den här föreningen, jag har världens bästa jobb.

Skulle du vara intresserad av HV-jobbet?

– Jag har bara fokus på Timrå, det är nummer ett för mig. Allt annat tar vi sen, vad jag och Timrå vill. Det är så mycket nu, allt fokus ligger på den här säsongen.

När Kent Norberg konfronteras med SportExpressens uppgifter om att han haft ett fysiskt möte med HV-ledningen och Johan Lindbom så väljer Kent Norberg att förneka det.

– Nej, det har jag inte gjort, säger han i Hockeypuls.

Men du skulle du kunna se dig själv i en annan svensk förening?

– Ja, det skulle jag kunna göra. Helst skulle jag vilja hamna utomlands, det hade varit fantastiskt roligt under några år. Ny kultur, se hockey på ett annat sätt. Samtidigt, skulle det dyka upp något... Jag har ändå fått x antal erbjudanden genom åren och det är jag enormt tacksam för men det har inte varit läge att flytta av olika anledningar. Det är en resa med Timrå nu som är jäkligt intressant också, om vi kan klara det här.

Niclas Wallin om tiden efter hockeyn

Tvingades lägga ned karriären 2012