Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HV71:s nästa drag – lånar ut en till talang

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

HV71 fortsätter släppa i väg spelare på lån till Hockeyallsvenskan.

SportExpressen kan avslöja att Emil Andrae är klar för Västervik resten av säsongen.

– Det är tanken att han ska spela i morgon, bekräftar Västerviks sportchef Emil Georgsson.

Under torsdagsförmiddagen rapporterade SportExpressen om att Oskar Olausson, 18, lånas ut från HV71 till SSK resten av säsongen. En nyhet som bekräftades av Jönköpingsklubben senare under dagen. 

Nu är ytterligare en HV-talang på väg till svenska andraligan och det rör sig om Emil Andrae. 

SportExpressens podcast Sanny & Svensson avslöjade att det var på gång redan förra måndagen. Då stoppades det hela av att HV71 fick skador. Men nu har det lättat och Matt Donavan har klivit in i spel.

Andrae har tackat ja till att bli utlånad till Västervik och nyheten blir officiell inom kort. 18-åringen kan vid behov återvända till HV71, samma upplägg som Oskar Olausson har med Södertälje.

Andrae spelar för Västervik redan under fredagen då Smålandslaget ställs mot Vita Hästen. Det bekräftas av sportchefen Emil Georgsson.

– Det är tanken att han ska spela i morgon.

Emil Andrae är född i Västervik och har fostrats i VIK. Nu får han chansen att dra på sig Västervik-tröjan i A-lagssammanhang.