Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hoppas på daladerby - på nya Friends arena

Foto: Samuel Unéus

Det hockeyallsvenska daladerbyt i Globen blev en succé, både när det gäller stämning och inkomster till klubbarna. Och nu siktar Leksand och Mora på större skådespel.

Som exempelvis Friends arena.

- Jag ser inga begränsningar, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till Dalarnas Tidningar.

Lördagens hockeyallsvenska daladerby mellan Leksand och Mora, som spelades i ett fullsatt Globen i Stockholm, blev en stor framgång och gav ett rejält ekonomiskt tillskott till båda klubbarna.

Nära en miljon i intäkter

Enligt Moras klubbdirektör Peter Hermodsson handlar det uppskattningsvis om dubbelt så mycket intäkter som under en vanlig hemmamatch, då man drar in runt 450 000 kronor, och liknande siffror gäller för Leksand.

Nu drömmer man om ännu större arenor för framtida derbyn.

- Jag skojade med en journalist en gång och sade att nästa steg blir att fylla Madison Square Garden. Då sade Doverskog (Anders, Leksands klubbdirektör) att vi börjar med Friends arena, säger Peter Hermodsson till Dalarnas Tidningar.

Någon helt orealistisk målsättning är det inte, enligt Doverskog, men Hermodssons konstaterar att nybyggda Tele2 Arena, precis intill Globen, är ett troligare mål.

- Jag ser inga begränsningar. Inte mig emot om vi lyckas fylla den arenan och spela inför 35 000 personer. Fast det krävs mycket jobb för att nå dit och en förutsättning är givetvis att lagen spelar i samma division nästa säsong, säger Hermodsson.

"Kunde ha sålt 10 00 biljetter till"

Anders Doverskog håller med sin rival/kollega och poängterar att det finns ett betydligt större intresse än de 13 850 åskådare som fyllde Globen i lördags.

- Det blev utsålt på två dagar. Känslan är att vi hade kunnat sälja ytterligare 10 000 biljetter, säger Doverskog.