Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hoppas att jag får tag på en biljett...”

Peter Forsberg
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
William Nylander
Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Victor Hedman
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. – Ni fixar det här, grabbar!

Det är hälsningen från Modo-stjärnorna i NHL inför matchserien mot Björklöven, som kör igång på tisdagskvällen.

– Det är jättesvårt att tippa utgången. Jag håller förstås på mitt Modo och nu kan de slå ur underläge, säger Peter Forsberg.

Just hemkommen till Schweiz från USA kommer Foppa inte att ha möjlighet att se matcherna live i Norrland.

Men han tänker följa dramat på tv hemma i Zug.

– Löven har varit bra under hela säsongen och Modo ser äntligen ut att vara skadefria och får dessutom fördelen att slå lite ur underläge. Så det kan gå åt vilket håll som helst. Målvakterna kommer att spela en stor roll, säger Foppa.

Vad skulle det betyda för klubben och staden Örnsköldsvik om Modo tar sig tillbaka till SHL?

– Det skulle betyda jättemycket och jag tror att det bara är en tidsfråga innan Modo är tillbaka i SHL. Man har ordning på ekonomin nu, hockeyintresset är tillbaka i stan och den här matchserien mot Löven kommer att spelas inför utsålda arenor både i Umeå och Övik. Går man inte upp i år, så hoppas och tror jag att man gör det nästa år. Och jag vill gärna se Björklöven tillbaka i SHL under de närmaste åren. Det vore bra för Norrlandshockeyn, menar Foppa.

Markus Näslund: ”Jag tippar med hjärtat”

Hans gamle radarkompis, Markus Näslund, bor kvar i Övik och känner pulsen på nära håll nu när hockeyfesten kör i gång.

– Jag tippar med hjärtat, men jag tror att det kommer att bli tufft mot Björklöven. De har ett homogent lag med bra målvaktsspel. Modo har allt att vinna och jag hoppas att de kan spela effektivt nu när det krävs, säger Macke.

Kommer du att vara på plats i Fjällräven Center till första hemmamatchen på torsdag?

– Jag hoppas kunna gå och se den matchen om jag får tag på någon biljett. Det blir huggsexa om biljetterna nu, men det är jättekul. Jag vet hur hårt organisationen här jobbat under de senaste åren.

Precis som Foppa gläds Näslund också med Björklövens framgångar.

– Det har väl inte varit en sådan hockeypuls i Umeå sedan SM-guldet 1987.

Henrik och Daniel Sedin följer från Vancouver

I Vancouver kommer Daniel och Henrik Sedin att följa dramat på tv.

– Det ska bli riktigt spännande och det känns som Modo slår ur underläge. Det kommer att bli tufft, men jag tror att de fixar det genom att stjäla den femte och sista matchen på bortaplan, säger Daniel.

Henrik tippar 3-1 i matcher till Modo, men varnar för Lövens målvakt, Joe Cannata, som han haft som lagkamrat på ett träningsläger med Canucks.

– Han var en del av Canucks organisation och jag minns att han var på en camp för fem-sex år sedan. Men det är lite mer press på Löven nu, så jag tror att Modo grejar det här, säger Henke.

Victor Hedman har sin bror Oscar i Modos laguppställning och håller ingående koll på vad som händer.

– Jag är oerhört taggad inför den här matchserien. Mitt tips är att Modo vinner med 3-1 i matcher. Det skulle betyda oerhört mycket för staden och klubben såklart om man gick upp. Modo hör hemma i SHL, säger Hedman.

Björklöven vs Modo engagerar i NHL

Att uppgörelsen mellan Björklöven och Modo engagerar många av våra proffsstjärnor i NHL fick vi bevis på när Toronto gästade södra Kalifornien i slutet av den förra veckan.

William Nylander, som gjorde två säsonger i Modo innan flytten till Toronto 2015 lyser upp när han får frågan om hur det kommer att gå.

– Modo såklart. Hundra procent. Men det blir fem matcher, så 3-2 till Modo slutar det, säger William med ett säkert leende.

En annan Toronto-spelare med koppling till Modo är backtalangen Rasmus Sandin, som spelade juniorhockey med klubben.

– Jag är bra kompis med Victor Berglund i Modo och besöker Övik varje sommar. Jag är övertygad om att man tar hem den här matchserien mot Löven, säger Rasmus.

Linus Ullmark, som gjorde succécomeback i kassen för Buffalo i natt, har också ett stort Modohjärta efter ett antal säsonger i klubben.

– Jag hoppas att de vinner tre raka, men jag tror att det blir 3-1 i matcher för Modo, säger han efter måndagskvällens 3-2-seger över Washington.

Lagkamraten Victor Olofsson är född och uppväxt i Övik och fick sitt genombrott i Modo. Han gjorde sitt 20:e mål i NHL i nattens match och tror att uppgörelsen mellan Hockeyallsvenskans två topplag slutar så här:

– Jag tror att Modo bryter en match på bortaplan och vinner med 3-1, säger Victor.

De tror på Björklöven

Men alla röster bland svenskarna i NHL går inte till Modo.

Lucas Wallmark i Florida Panthers, som är född och uppväxt i Umeå, tror så här:

– Det blir 3-0 i matcher till Löven. Men Johan Forsberg i Modo blir skyttekung.

En annan NHL-spelare med Umeå och Björklöven som bakgrund är Carl Grundström, som tillhör LA Kings och just nu spelar med farmarlaget Ontario Reign i AHL.

Grundström har dock förflutet i Modo, så han har hjärtat på två ställen.

– Det blir tajt, båda lagen har gjort en bra säsong. Så det kan gå hur som helst. Jag gillar båda lagen och båda städerna, men måste jag välja så blir det Löven. Det vore grymt kul om de kan gå upp, säger Carl.