Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Målkungen i stort bråk med klubben

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: KENTA JÖNSSON
Anton Holm jublar tillsammans med Fredric Weigel efter att ha gjort 4-3 för Södertälje under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Modo den 16 november 2016 i Stockholm.
Foto: Bildbyrån.

Anton Holm sköt 33 mål för Södertälje i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen.

Då valde Södertälje att inte förlänga kontraktet med honom - nu berättar han själv om klubbens skambud, och att han erbjöds en löneökning på 1 000 kronor.

Holm säger också själv att det enda han krävde var att få reseersättning av klubben.

– Jag blir väldigt besviken när jag ser vad SSK går ut med. Det stämmer inte alls, säger han till LT.

Södertälje hade en tuff comebacksäsong i Södertälje, och tvingades att kvala för att hålla sig kvar.

Anton Holm var dock ett starkt ljus i mörkret - skarpskytten sköt totalt 33 mål under säsongen, i grundserien var han hela seriens främsta målskytt med 28 mål, och var en av hela Hockeyallsvenskans hetaste forward

Efter säsongen gick kontraktet ut, och Södertäljes supportrar hoppades på att Holm skulle komma att stanna i klubben. Så blev det inte.

Efter massvis av rykten blev det tidigare i veckan klart att Södertälje valt att inte erbjuda Anton Holm en förlängning, och klubben uppgav på sin hemsida att diskussioner om en kontraktsförlängning förts sedan januari och att "detta avtal reviderats vid ett antal tillfällen".

Efter det ville klubbdirektören Mats Pernhem inte kommentera ärendet mer.

Nu har Anton Holm talat ut med tidningen LT, där han hävdar att Södertälje SK ljuger i sina uttalanden.

– Att vi har diskuterat en förlängning sedan januari, det stämmer inte. Jag gjorde väldigt tydligt då för Pernhem att jag inte tänkte diskutera framtiden med någon innan säsongens slut. Det har jag inte gjort heller. Jag har inte sett något kontrakt och jag har inte ens pratat med min agent, säger Holm och fortsätter:

– Att de reviderat kontraktsförslaget stämmer inte alls. Jag har sett ett enda kontraktsförslag. Sedan skulle de komma tillbaka till mig. Men något mer kontrakt såg jag inte.

Erbjöds löneökning på 1 000 kronor i nya kontraktet

Vidare berättar Holm öppet om kontraktet som de facto erbjöds till honom.

Ett kontrakt som skulle ge honom 1 000 kronor mer än det tidigare - 26 000 kronor i månaden enligt LT:s Andreas Hanson.

https://twitter.com/LT_Hanson/status/863370318412488705

– Ja, jag vet inte hur mycket jag ska säga om det. Men det handlade inte om att få mycket mer pengar som jag hört att många tror. Jag skulle få en löneökning på tusen kronor. Jag vet inte hur mycket jag ska avslöja summor men det handlar inte om mycket pengar.

Efter att ha krävt ersättning för resor till och från ishallen vid träning samt match kom dock Södertälje till slut att dra sig ur kontraktsförhandlingarna och ge Holm ett besked om att han inte ingick i planerna för kommande säsongs lagbygge.

– Det enda jag sa att jag ville ha var reseersättning. Jag pratade med Pernhem om det och då sa han att han skulle kolla det och återkomma. Sedan fick jag ett sms i onsdags där han skrev att jag inte skulle erbjudas något nytt kontraktsförslag.

LT har fått ta del av smset från klubbdirektör Pernhem till Holm där målkungen fick beskedet:

"Hej Anton! Sportgruppen har nu diskuterat dig som spelare och vi kommer inte ge dig kontrakt för nästa år"