Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Tränaren sparkas efter stora fiaskot

Publicerad

Södertälje har förlorat samtliga matcher i hockeyallsvenskan den här säsongen.

Nu agerar klubben – tränaren Mats Waltin får sparken.

– Vi har inte nått fram till det som vi satt upp som mål, säger klubbdirektören Mats Pernhem.

Södertälje har minst sagt fått en mardrömsstart på säsongen.

Laget har sex förluster på de sex inledande matcherna, och ligger sist i tabellen med noll poäng.

Under lördagen förlorade de mot Timrå med 5-2, och Södertäljefansen lämnade en hel läktarsektion i protest.

Kvar hängde en banderoll med kravet att sparka huvudtränaren Mats Waltin.

"Waltin ska inte ha ett jobb på måndag" stod det på banderollen.

Efter matchen svarade Waltin på kritiken i en intervju med Hockeypuls. Då hade han inga planer på att lämna klubben.

– Nej, jag ser inte min roll så. I det här läget är det bara viktigt att göra allt för att vi ska ta oss ur det här. Det är där jag befinner mig, och ska göra tycker jag i min ansvarsroll, sa Waltin.

Nichlas Falk tar över som tränare i Södertälje

Men nu står det alltså klart att Waltin får lämna sitt uppdrag som huvudtränare i SSK.

Klubbdirektör Mats Pernhem berättar om beslutet på klubbens hemsida:

– Jag har i dag under morgonen informerat spelarna att Mats Waltin är entledigad från sitt uppdrag som huvudtränare. Det är egentligen två grunder till det. Dels är det såklart uteblivna sportsliga resultat. Vi har inte nått fram till det som vi satt upp som mål och därför behövs det en förändring. Nummer två är att de arbetsmiljömässiga förutsättningarna inte finns för att fullfölja det uppdrag som Mats har haft. Det är också en komponent i mitt beslut, säger Pernhem.

Assisterande tränaren Nichlas Falk tar tillsvidare över huvudansvaret som tränare. Till sin hjälp får han J18-tränaren Dannis Bozic.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag