Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Helt horribelt – de skjuter från höften”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: C More / C More
Foto: C More / C More

Alexander Deilert rasar mot straffet från disciplinnämnden.

Björklöven-backen stängdes av i sex matcher och missar seriefinalen mot Modo på lördag.

– Jag tycker absolut att jag ska ha straff men det måste vara inom rimlighetsnivån, säger Deilert.

Björklövens Alexander Deilert har stängts av i hela sex matcher efter huvudtacklingen mot Västerås IK:s Marcus Bergman i fredagens match i hockeyallsvenskan. 

Det fick honom att uttrycka sin frustration och kritik mot disciplinnämnden på Twitter.

”Lotterinämnden fortsätter leverera i vanlig ordning den här säsongen. Tombolan är i full rullning”, skrev Alexander Deilert.

När SportExpressen når honom utvecklar han sin kritik.

– Jag uttryckte mina känslor och tankar kring att jag blivit avstängd i sex matcher. Jag tycker bedömningen är helt orimlig och det känns som att disciplinnämnden bara skjuter domar från höften. Jämför man den här situationen med väldigt många andra domar den här säsongen ska det vara det grövsta som skett och det är det absolut inte. Jag tycker absolut att jag ska ha ett straff men det måste vara inom rimlighetsnivån, säger Deilert.

”Finns bra mycket värre situationer”

Deilerts sex matcher är det hårdaste straffet inom svensk hockey hittills i år.

– Det säger sig självt att det är helt horribelt. Man ska kanske inte jämföra fall till fall men det finns bra mycket värre situationer som har skett den här säsongen och det här ska vara det grövsta... Det är frustrerande att missa sex matcher.

Han var avstängd också under försäsongen och får ett hårdare straff eftersom han är en ”återfallsförbrytare”.

– Den avstängningen är lika horribel. Där har inte ens disciplinnämnden tagit sig tid att titta på videon och se vad som verkligen skett. På videon ser man att det är en axel som träffar bröstet men de går helt på domarens ord. Domaren har erkänt efteråt när jag pratat med honom att det var lite hårt. Jag förstår att jag blir extra hårt straffad på grund av det men det är fortfarande orimligt.

Vad borde du ha fått för straff nu?

– Jag vet inte, men vad som helst som är lägre än det här.

”Bara att titta framåt”

Björklöven toppar hockeyallsvenskan på 36 poäng och på lördag väntar en seriefinal mot Modo. 

– Det är klart att det är jobbigt att missa fler matcher när jag redan missat flera matcher på grund av en hjärnskakning, säger Deilert.

– Jag hade sett fram emot matchen mot Modo och det kommer ännu fler tuffa matcher i november så det är inte kul. Men det är bara att titta framåt och göra sig förberedd.

https://twitter.com/deilertalex/status/1192091412206116864