Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hela HV:s styrelse avgår efter fiaskot

HV71:s säsong slutade i fiasko och klubben degraderades till hockeyallsvenskan. 

Nu avgår samtliga i klubbens styrelse. 

– Det framförs behov av en nystart, säger Niklas Bengtsson, ordförande i HV71:s valberedning. 

HV71 tog SM-guld så sent som 2017 och slutade högt upp i tabellen i fjol. Men säsongen 2020/21 blev en total missräkning för Jönköpingslaget. 

Redan från start var det tydligt att de inte skulle ha med toppen att göra – utan i stället kämpa för sin överlevnad. Det lyckades de inte med. De ställdes mot Brynäs i play out-spel och förlorade med 4-1 i matcher. 

Så nästa säsong spelas det hockeyallsvenskt i Jönköping – och därför väljer hela klubbens styrelse nu att avgå. 

Hela HV71:s styrelse avgår efter fiaskot

Det meddelar HV71 på sin hemsida

– HV71:s valberedning har med anledning av herrlagets sportsliga misslyckande och de signaler vi fått från medlemmarna, där det framförs behov av en nystart, valt att diskutera situationen med nuvarande styrelse. Sten-Åke Karlsson har sedan tidigare aviserat att han inte står till förfogande för omval. Övriga ledamöter i HV71:s styrelse har efter diskussioner med valberedningen valt att ställa sina platser till förfogande i förtid inför kommande årsmöte, säger Niklas Bengtsson, ordförande i HV71:s valberedning. 

– Valberedningens mål är att under nästa vecka presentera ett förslag till ny styrelse med inriktning mot den nystart i HV71 som efterfrågas.