Hela HV:s styrelse avgår efter fiaskot

HV71:s säsong slutade i fiasko och klubben degraderades till hockeyallsvenskan. 

Nu avgår samtliga i klubbens styrelse. 

– Det framförs behov av en nystart, säger Niklas Bengtsson, ordförande i HV71:s valberedning. 

HV71 tog SM-guld så sent som 2017 och slutade högt upp i tabellen i fjol. Men säsongen 2020/21 blev en total missräkning för Jönköpingslaget. 

Redan från start var det tydligt att de inte skulle ha med toppen att göra – utan i stället kämpa för sin överlevnad. Det lyckades de inte med. De ställdes mot Brynäs i play out-spel och förlorade med 4-1 i matcher. 

Så nästa säsong spelas det hockeyallsvenskt i Jönköping – och därför väljer hela klubbens styrelse nu att avgå. 

Hela HV71:s styrelse avgår efter fiaskot

Det meddelar HV71 på sin hemsida

– HV71:s valberedning har med anledning av herrlagets sportsliga misslyckande och de signaler vi fått från medlemmarna, där det framförs behov av en nystart, valt att diskutera situationen med nuvarande styrelse. Sten-Åke Karlsson har sedan tidigare aviserat att han inte står till förfogande för omval. Övriga ledamöter i HV71:s styrelse har efter diskussioner med valberedningen valt att ställa sina platser till förfogande i förtid inför kommande årsmöte, säger Niklas Bengtsson, ordförande i HV71:s valberedning. 

– Valberedningens mål är att under nästa vecka presentera ett förslag till ny styrelse med inriktning mot den nystart i HV71 som efterfrågas.