Här tar Nicklas Lidström på sig Leksands tröja

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Här är bilden som alla Leksandsfans drömmer om att se, Nicklas Lidström i LIF:s matchtröja. 

Men det handlar inte om någon spektakulär återkomst för hockeyikonen. 

I stället är det en gåva till honom under ett besök på Leksands sparbank. 

Leksands säsong slutade med en stor besvikelse. Trots en fin period runt jul så lyckades SHL-nykomlingen inte undfly bottenträsket och tvingades till kval mot rivalen Mora. Där drog Mora det längsta strået och degraderade Leksand till allsvenskan. 

Just nu håller Leksand på att sätta samman truppen som ska slåss om att ta sig upp i SHL igen. Och om man bara ska tro bilderna ovan så har LIF gjort ett jätteklipp i form av den svenska hockeyikonen Nicklas Lidström. 

Men så är det inte. Anledningen till att Lidström står iklädd Leksands matchtröja är resultatet av en liten kupp från Leksand sparbank. 

Här bär Lidström Leksands tröja

Lidström var nämligen i förra veckan på besök på Leksands sparkbank under deras aktiemöte som representant för Case kapitalförvaltning. Där pratade han om sin syn på investeringar och en hel del om hockey. Och i slutet av hans besök så bars tröjan in till "Lidas". 

– Jag tänkte att Nicklas skulle få bära den med stolthet, säger konferenciern. 

Lidström krängde på sig tröjan och fick frågan om hur det kändes. 

– Det känns väldigt bra. Senast jag hade på mig en sån här när jag var 12-13 år och var på hockeyskolan här borta. Det var väldigt längesen, säger han. 

Därefter fick Lidström faktiskt frågan om han ville representera Leksand den kommande säsongen, men då sa han nej. 

– Jag är ledig, men suget finns inte där, tyvärr. Men så här nära kom du, säger "Lidas" och refererar till att han har Leksandströjan på sig.