Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här springer spelarna – efter "björnattacken"

Det är inte ofta man ser ett halvt hockeylag springa av rädsla.

Men när Mora IK var på träningsläger klädde klubbdirektör Peter Hermodsson ut sig till björn – något som fick flera spelare på flykt.

– Han ska få igen. Men jag vill inte avslöja någonting ännu, säger forwarden Tomas Larsson till SportExpressen.se.

Försäsongen har dragit i gång ordentligt för hockeylagen. Spelarna har snörat på sig skridskorna – och har nu gått ut på is.

Men under försäsongen har vissa lag tagit sig till andra platser än hockeyrinken.

Mora IK åkte ut i skogen – där en överraskning väntade.

Klubbdirektör Peter Hermodsson hade nämligen klätt ut sig till björn – och skrämde spelarna, något som fångades på film.

"Halva laget flög upp"

– Vi hade lite teambuilding uppe vid en liten sjö vid skogarna här. Hon som hade hand om stället berättade att det fanns ett björnide ute i skogen. Sen gick det väl någon timme och vi satt och käkade, när det kom massa björnljud från skogen, säger Mattias Beck, spelare i laget, till SportExpressen.se.

– Så halva laget flög upp och sprang i väg. Sen började man misstänka att det var något lurt, så då var vi ett gäng som gick fram. Och då var det Hermodsson som hade klätt ut sig. Och en stor högtalare som stod bredvid. Så det var riktigt roligt faktiskt.

"Började gråta"

I filmen får man se hur Hermodsson planerar "attacken" – och att flera spelare springer därifrån.

– Jag ångrar att vi gjorde det här. Det blev helt enkelt för bra. Grabbarna blev så rädda så att de sprang ut i skogen. Det var någon som hade varit med om det här på riktigt och som började gråta. Jag tror att det var Tomas Larsson, säger Hermodsson i filmen.

– Om man tittar noggrant så ser man att han får svart tunga när han säger det. Det är inte riktigt hela sanningen, svarar Tomas Larsson på påståendet, när SportExpressen.se når honom.

– Han ska få igen. Jag vill inte avslöja någonting ännu. Men det ska bli en bra grej, fortsätter han.

Han blev räddast

Men även om det inte var någon riktig björn var det flera som blev rädda när ljuden från skogen uppstod.

– Det var ett helt gäng som sprang i väg. Det var väl lite läskigt, mitt ute i skogen. Och det finns ju björn där. Så det var inte helt otänkbart, säger Mattias Beck.

Men räddast av alla – det blev enligt Tomas Larsson och Mattias Beck: Christofer Schumacher.

Och nu blir det en del pikar i laget.

– Ja, det blir det. Speciellt Schumacher, som åt sin pizza när han sprang. Han ville inte att björnen skulle få någon mat i alla fall, säger Tomas Larsson.