Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Har rent ut sagt varit ett helvete"

Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Leksands IF har fått upp farten efter en trög start på säsongen.

För klubbens galjonsfigur Mattias Ritola har poängproduktionen ökat i stadig takt med lagets bättre prestationer.

– Det har varit ett helvete rent ut sagt, säger Ritola till Hockeysverige. 

Borlängesonen Mattias Ritola återvände till Leksand under fjolårssäsongen, dit han anslöt från schweiziska Fribourg-Gottéron.

Men säsongen slutade i moll då Leksand ramlade ur SHL efter en bäst av 7-serie mot evige fienden Mora IK.

Mattias Ritola valde dock att stanna kvar i Leksand för att leda sitt favoritlag tillbaka till svensk hockeys finrum.

– Vi har startat en resa och även om säsongen startade tungt har vi hittat ett sätt att spela en bra ishockey på. Jag tycker att det ser bra ut och vi tar nya steg varje dag. Efter nyår ska vi sätta fart ordentligt på det här, säger han i en intervju med sajten Hockeysverige.

Mattias Ritola: "Det har varit ett helvete"

Efter en trög inledning för Ritola likväl som för hela laget har poängproduktionen rasslat till. Ritola har stått för femton poäng på 28 matcher under säsongen, men medger att frustrationen till en början var stor. Han fick inte ordning på skridskoåkningen efter en skada under försäsongen och har nött och nött tillsammans med tränaren Leif Carlsson.

– Det har varit ett helvete rent ut sagt med skridskoåkningen och allt det där. Men jag är jätteglad att jag gjort det. Nu ska det bara gå framåt, säger Mattias Ritola.

Ritola har en något brokig karriär bakom sig med många flyttar och spel i olika klubbar, ligor och länder.

Att ha fått komma hem till Leksand betyder mycket för honom.

– Givetvis har det sociala att få komma hem till Leksand igen betytt mycket. Speciellt eftersom jag åkte över till USA tidigt och var där länge. Jag har varit lite överallt och då är det självklart skönt att få komma hem. Jag har alltid hållit på Leksand sedan jag var liten. Självklart är det skitkul att jag då är här i dag. Jag är här för ett mål och det är att gå upp igen. Det hoppas jag att vi ska klara av, säger Mattias Ritola.