Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Säckens" utbrott – här tröttnar han

Hans Särkijärvi håller timeout.
Foto: C More
Men han störs av tv-produktionerns närgångna mikrofon.
Foto: C More

Modo tog timeout för att kraftsamla till en kvittering mot Björklöven. 

Då blev C More:s mikrofon för närgången - så Modotränaren Hans Särkijärvi surnade till och slog bort den. 

Modo nådde dock inte hela vägen fram och Björklöven vann med 3-2. 

– Jäkligt skönt, säger Björklövens Fredric Andersson. 

Rivalmötet mellan Björklöven och Modo blev en dramatisk och jämn historia. Modo tog ledningen genom Tobias Ericsson, men Austin Farley såg till att lagen gick till periodvila vid ställningen 1-1. 

Den andra perioden blev precis lika jämn. Tobias Hage satte 2-1 för Björklöven innan Martin Röymark kvitterade för Modo. 

Hans Särkijärvi surnade till - slog till C More:s mikrofon 

Det var först i den tredje perioden som lyckades hålla ledningen. Björklövens Fredric Andersson pricksköt in matchavgörande 3-2 med sitt sjätte mål för säsongen halvvägs genom perioden. 

I slutminuterna tog Modo en timeout för att få till en kvittering. Tränaren Hans Särkijärvi samlade sitt manskap och C More lutade in sin mikrofon för att få höra vad han sa. 

Det ville dock inte "Säcken" att de skulle få ta del av. Han tyckte att micken kom för nära och valde att slå bort den innan han fortsatte lagsnacket. 

Det räckte dock inte för Modo som torskade med 2-3. De har dock inlett serien starkt och ligger trea. 

Björklövens drömstart på säsongen

Björklövens inledning på den här säsongen står i stark kontrast till förra säsongen. 

För Björklöven och Hockeyallsvenskan 16/17 är något som fortfarande väcker obehag bland  lagets supportrar. Med mindre än en minut kvar av ångestmötet med Västerås IK, i den absolut sista omgången, kunde laget göra målet som betydde att kontraktet var säkrat.

Men gårdagens seger för Björklöven innebär att de toppar serien med 12 poäng, lika många som AIK. Dessutom har de gått och blivit hockeyallsvenskans målgladaste lag. 

En stor anledning till det är nyförvärvet och nya lagkaptenen Fredric Andersson som gjort mål i fem raka matcher och som i kväll sköt det avgörande målet halvvägs in i tredje perioden.

– Jäkligt skönt. Det är en bra hockeymatch, säger han i C More och fortsätter om hur han utvecklats till att bli en vass målskytt:

– Det har blivit så när man fått i sig norrländska luften så har det hänt något. Jag tyckte det kom redan förra året att jag utvecklades lite offensivt i Västervik. Nu försöker jag fortsätta på den här linjen så det är jäkligt skönt att man fått en bra start här.