Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här hyllas Forsberg av ALLA: ”Kämpa!”

Hyllningen började i matchminut 19 – Tobias Forsbergs tröjnummer.
Foto: C More
Tobias Forsberg.
Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Leksands Tobias Forsberg har opererats efter sin olyckliga krasch mot Almtuna.

I fredagens match mellan Leksand och AIK stod fansen i arenan för en mäktig hyllning.

– Man tänker på det riktigt mycket, det är hemskt, säger AIK:s Jens Jakobs i C More.

Det var i förra veckans match mellan Leksand och Almtuna som olyckan var framme. Forsberg brakade då in i sargen med våldsam fart och fick föras i ambulanshelikopter till Falu lasarett innan han fördes vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Klubben meddelade att det rörde sig om en allvarlig nackskada, som Forsberg opererats för.

”Tobias är på ett bra ställe och får den bästa vård och stöttning han kan få. Skadan är allvarlig och det kommer därför att dröja innan mer information om Tobias hälsa kommer att kunna ges. Precis som tidigare är det viktigaste för Tobias just nu att få lugn och ro samt att all hans kraft och energi kan läggas på återhämtning tillsammans med sina närmaste”, meddelade agenten Michael Reander på klubbens hemsida.

Hyllningen till Tobias Forsberg

Under fredagens möte mellan Leksand och AIK stod supportrarna på plats för en gemensam hyllning till Tobias Forsberg. I matchminut 19 – samma nummer som Forsberg har – reste sig fansen och ropade: ”Kämpa Tobbe”.

– Det är en vacker hyllning till Tobias Forsberg. Hockeysveriges sätt att gå ihop och visa sympati. Det är bara att säga tack för det, och så är våra tankar och känslor hos Tobias Forsberg och hans familj, säger C Mores kommentator Patrik Westberg.

Även AIK:s fans deltog i hyllningen.

– Värt att notera, säger Westberg.

AIK:s Jens Jakobs, som spelat med Forsberg, var tagen efter scenerna.

– Man tänker på det riktigt mycket, det är hemskt. Det är en riktigt bra kille, bara att hoppas att han kryar på sig, säger han i C More.

Efter att Leksand vunnit matchen med 2-1 i förlängning hyllade matchhjälten Jon Knuts sin skadade lagkamrat.

– Jag har spelat med Tobbe i snart tio år, jag älskar honom och det här laget. Vi och publiken är tillsammans med Tobbe hela tiden.


FÅ BÄST KOLL! Följ Leksand – direkt i Messenger 

FÅ BÄST KOLL! Följ AIK Hockey – direkt i Messenger