Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här frälser han Modo i matchens slutskede

Foto: C More

Raphaël Lavoie blev tvåmålsskytt men Modo vann jumbomötet mot Väsby.

Hjälte blev Mikkel Aagaard med fyra minuter kvar och Modo klättrar nu två placeringar i hockeyallsvenskan.

Modo fick en mardrömsstart på hemmamatchen mot Väsby under onsdagskvällen.

Den inleddes med att Raphaël Lavoie kom fri från kanten och snyggt satte 0-1 redan efter en dryg minut.

Modo svarade dock i slutet av perioden när Martin Kaut satte kvitteringen i öppet mål och laget tog också ledningen i inledningen i mitten av den andra perioden genom Patrik Karlkvist.

Ett tungt skott i powerplay från Raphaël Lavoie – hans åttonde mål för säsongen – med femton sekunder kvar av perioden såg till att resultatet var 2-2 inför den sista perioden.

Mikkel Aagaard avgjorde för Modo

Stor hjälte för Modo med knappt fyra minuter kvar av matchen blev Mikkel Aagaard. Dansken styrde in ett rungande skott från blålinjen och efter Väsby-protester och ett samtal med videodomarna godkände domarna målet.

Strax efter det förlösande målet fick också Daniel Sylwander ett friläge och han stängde matchen med sitt 4-2-mål. Samme Sylwander avslutade därefter med 5-2 i tom målbur.

Resultatet gör att nästjumbon Modo passerar Kristianstad och AIK i tabellen och klättrar upp till elfte plats i hockeyallsvenskan med sina 13 poäng. Väsby ligger kvar på jumboplatsen med sju poäng.

Alla onsdagens matcher i hockeyallsvenskan

Västervik-Västerås 2-1 (efter straffar)

Modo-Väsby 5-2

Karlskoga-Mora 8-2

Kristianstad-Södertälje 1-9

Almtuna-Timrå uppskjuten