Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Har blivit avrättad och kölhalad, mår inte bra”

Höjdpunkter: Karlskoga-Timrå
Jörgen Wahlberg. Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Timrå IK sparkade klubbchefen Jörgen Wahlberg. 

Nu har han uttalat sig själv för första gången sedan dess.

– Jag mår inte bra, jag har blivit kölhalad och avrättad i media, säger Wahlberg enligt Hockeypuls.

Förra veckan sparkade Timrå IK klubbchefen Jörgen Wahlberg på grund av ”olika syn på affärsmoral och etik”.

Dessutom avslöjade P4 Västernorrland att klubben polisanmält Wahlberg för att utreda om han gjort något brottsligt, vilket klubbens ordförande Lars Backlund bekräftade för SportExpressen.

– Det gör vi för att vi som förening inte kan döma någon rättsligt. För både vår och Jörgens skull får polisen därför titta på det och se om något har skett som han kan dömas för. Så för allas skull gör vi en anmälan som rättsväsendet får sköta, sa Backlund förra veckan.

”Jag har ingenting att dölja”

Nu har Jörgen Wahlberg själv uttalat sig om turbulensen för första gången. För Hockeypuls berättar han att inte mått bra sedan han fick sparken.

– Jag mår inte bra, jag har blivit kölhalad och avrättad i media. Det har varit väldigt jobbiga och hektiska dagar, inte bara för mig utan även för min familj, säger Wahlberg. 

Enligt Sundsvalls Tidning finns det ett sekretessavtal mellan Timrå och Wahlberg som gör att han riskerar böter på 250 000 kronor om han kommenterar situationen. Han hänvisar därför till sin advokat när det gäller klubbens polisanmälan.

– Jag vill skicka en tanke till alla utomstående, spelare och ledare som hört av sig till mig och tackat för mitt arbete i klubben. Det är hundratals som har hört av sig och det betyder jättemycket så klart, säger Wahlberg.

Han berättar att han inte tagit ställning till vad han kommer göra i framtiden men att han inte kommer gömma sig på grund av situationen med Timrå.

– Jag kan gå ut, jag har ingenting att dölja.