Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är klubbarna som vill häva NHL-förbudet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Djurgården - en av klubbarna som vill ha lockoutade NHL-spelare i allsvenskan.
Foto: Joel Marklund

Djurgården, Mora, Tingsryd, Södertälje och Västerås hjälper varandra att hitta en väg in i hockeyallsvenskan för lockoutade NHL-spelare.

– Vi har gått ihop de fem klubbar som är med på detta, säger Tingsryds ordförande Torsten Liljegren till HockeyExpressen.se.

De fem hockeyallsvenska lagen Djurgården, Mora, Tingsryd, Södertälje och Västerås skulle möjligen kunna få hjälp under en NHL-lockout av NHL-spelare med koppling till klubbarna.

Undersöker skillnaden

Hockeyallsvenskans styrelse hotar med ekonomiska sanktioner för den eller de klubbar som bryter mot beslutet att inte skriva korttidskontrakt med lockoutspelare.

– Vi undersöker om det är skillnad på korttidskontrakt och korttidskontrakt, säger Tingsryds ordförande Torsten Liljegren.

Mitt i röran har Tingsrydsfostrade NHL-backen Oliver Ekman-Larsson hamnat.

– Att man skulle bli inblandad i det här också, säger han till Dalarnas Tidningar.

Aktieägaravtal

Genom ett aktieägaravtal som samtliga 14 klubbar i hockeyallsvenskan undertecknat, menar vd:n Stefan Bengtsson att det är fritt fram för styrelsen att ta i med hårdhandskarna vid avtalsbrott.

– Det finns inga kopplingar till vare sig Riksidrottsförbundet eller Hockeyförbundet. Vi är en egen organisation och vi har rätt att träffa vilka interna avtal som vi vill för det påverkar inte tävlingsbestämmelserna eller människors rätt att utföra ett arbete, säger Bengtsson.

– De har själva skrivit under och själva varit med och tagit fram dokumentet och sagt att det är så här vi vill ha det.

Siktar på NHL-duo

Södertäljetränaren Johan Strömwall, som främst siktat in sig på NHL-duon Nicklas Grossmann och Tom Wandell, säger till HockeyExpressen.se.

– Jag måste säga att jag är förvånad att det här beslutet tas. För jag tror att allsvenskan som produkt skulle bli attraktivare om det tilläts några NHL-killar i lagen.

– Sen tror jag att varje tränare är försiktig med att ta in för många, men det är upp till varje klubb. Att ta in fyra fem stycken är inte bra för ditt lag den dag de försvinner.