Djurgården - en av klubbarna som vill ha lockoutade NHL-spelare i allsvenskan. Foto: Joel Marklund
Djurgården - en av klubbarna som vill ha lockoutade NHL-spelare i allsvenskan. Foto: Joel Marklund

Här är klubbarna som vill häva NHL-förbudet

Publicerad

Djurgården, Mora, Tingsryd, Södertälje och Västerås hjälper varandra att hitta en väg in i hockeyallsvenskan för lockoutade NHL-spelare.

– Vi har gått ihop de fem klubbar som är med på detta, säger Tingsryds ordförande Torsten Liljegren till HockeyExpressen.se.

De fem hockeyallsvenska lagen Djurgården, Mora, Tingsryd, Södertälje och Västerås skulle möjligen kunna få hjälp under en NHL-lockout av NHL-spelare med koppling till klubbarna.

Undersöker skillnaden

Hockeyallsvenskans styrelse hotar med ekonomiska sanktioner för den eller de klubbar som bryter mot beslutet att inte skriva korttidskontrakt med lockoutspelare.

– Vi undersöker om det är skillnad på korttidskontrakt och korttidskontrakt, säger Tingsryds ordförande Torsten Liljegren.

Mitt i röran har Tingsrydsfostrade NHL-backen Oliver Ekman-Larsson hamnat.

– Att man skulle bli inblandad i det här också, säger han till Dalarnas Tidningar.

Aktieägaravtal

Genom ett aktieägaravtal som samtliga 14 klubbar i hockeyallsvenskan undertecknat, menar vd:n Stefan Bengtsson att det är fritt fram för styrelsen att ta i med hårdhandskarna vid avtalsbrott.

– Det finns inga kopplingar till vare sig Riksidrottsförbundet eller Hockeyförbundet. Vi är en egen organisation och vi har rätt att träffa vilka interna avtal som vi vill för det påverkar inte tävlingsbestämmelserna eller människors rätt att utföra ett arbete, säger Bengtsson.

– De har själva skrivit under och själva varit med och tagit fram dokumentet och sagt att det är så här vi vill ha det.

Siktar på NHL-duo

Södertäljetränaren Johan Strömwall, som främst siktat in sig på NHL-duon Nicklas Grossmann och Tom Wandell, säger till HockeyExpressen.se.

– Jag måste säga att jag är förvånad att det här beslutet tas. För jag tror att allsvenskan som produkt skulle bli attraktivare om det tilläts några NHL-killar i lagen.

– Sen tror jag att varje tränare är försiktig med att ta in för många, men det är upp till varje klubb. Att ta in fyra fem stycken är inte bra för ditt lag den dag de försvinner.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag