Fredrik Söderström är aktuell som ny tränare för Leksands IF. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFredrik Söderström är aktuell som ny tränare för Leksands IF. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Fredrik Söderström är aktuell som ny tränare för Leksands IF. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Leksand föll i direktkvalet mot Mora. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNLeksand föll i direktkvalet mot Mora. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Leksand föll i direktkvalet mot Mora. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Han väntas ta över Leksand

Publicerad

Han är på väg att bli norsk mästare med Storhamar.

Samtidigt uppger TV2 att Fredrik Söderström är en het kandidat till att ta över Leksand nästa säsong.

– Jag tänker inte kommentera någonting om framtiden, säger Söderström.

Det är inte första gången som den förre Oskarshamnstränaren kopplas ihop med Leksand.

I mars öppnade Fredrik Söderström, som har ett år kvar på sitt kontrakt med Storhamar i Norge, för att träna Leksand.

– I dag har jag erfarenhet och kompetens för att vara det. Jag skulle inte vara ängslig och rädd för att träna Leksands IF, sa Söderström till DT då.

– För varje år som går har jag lekt med tanken att jag kan leva och bo i Leksand.

Men enligt norska TV2 är Söderström nu på allvar nära att ta över Dalalaget. Uppgifter, som även SportExpressen tagit del av, pekar ut Söderström som en het kandidat till att ta över Leksand i höst.

Leif Carlsson uppges lämna Leksand

Den nuvarande tränaren Leif Carlsson har ett år kvar på sitt kontrakt, men tidigare har Hockeypuls uppgett att han sagt upp sig efter att laget förlorat mot Mora i SHL-kvalet.

– Jag har ett år kvar på kontraktet, det förhåller jag mig till, säger Carlsson nu enligt TV2.

Söderström har haft ett framgångsrikt år som tränare i Storhamar. Laget tog sin första serieseger på tolv år, och kan på onsdagen bli norska mästare vid seger mot finalmotståndet Lillehammer.

När SportExpressen kontaktar honom, bara timmar före matchen, är han fåordig.

– Jag tänker inte kommentera någonting om framtiden. Mitt fokus ligger på vårt slutspel, säger Söderström.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag