Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han blir HV71:s första värvning efter uttåget

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Under torsdagseftermiddagen gick Södertälje ut med att Måns Lindbäck lämnar klubben efter 273 A-lagsmatcher, trots sin ringa ålder.

– Det här är inte ett lätt beslut för mig att ta, det vill jag att alla ska veta, sa Lindbäck till klubbens hemsida.

Nu kan SportExpressen avslöja att Lindbäck är klar för HV71, och blir Jönköpingsklubbens första nyförvärv sedan man degraderades till hockeyallsvenskan.

Måns Lindbäck kommer från sin bästa säsong i karriären, då han stod för 37 poäng på 49 matcher i sportklubben.

Tidigt under säsongen har flera medier skrivit om det starka SHL-intresset. Den Kalmarfostrade spelaren, som varit i Södertäljes organisation sedan han var 15 år, och vandrat hela vägen upp till A-laget har blivit en publikfavorit i Scaniarinken, som även varit assisterande lagkapten.

När klubben i dag gick ut med att han lämnar så meddelar Lindbäck att beslutet inte varit lätt.

– Jag har gått och grubblat sedan säsongen tog slut för någon månad sedan hur jag ska göra med min framtid och har väl landat i att jag behöver en ny utmaning. Jag har haft magiska år här i SSK men jag är 24 år och känner att det kan vara bra för min utveckling att testa något nytt och utmana mig själv, säger han till SSK:s hemsida.

Måns Lindbäck klar för HV71

Nu fortsätter alltså karriären på annat håll.

Enligt källor till SportExpressen är han, oväntat nog, inte klar för en SHL-klubb. Istället väntar fortsatt allsvenskt spel, med HV71 för Lindbäck.

Klubben ska ha visat ett intresse under en längre tid, och via ett förmånligt ekonomiskt bud, så väljer Lindbäck att vara med på HV-resan upp mot finrummet igen, enligt uppgift.