Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han bestraffas med en lång avstängning

Foto: C More
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

Timrås Erik Walli Walterholm fick matchstraff efter en tackling på Björklövens Adam Plant. 

Nu straffas Walterholm 21-åringen med sex matchers avstängning och böter. 

C Mores expert Harald Lückner reagerade stark när Erik Walli Walterholms satte upp en armbåge i ansiktet på Adam Plant i lördagens match mellan Timrå och Björklöven. 

– Usch vad otäckt, utbrast Lückner.

Erik Walli Walterholm fick matchstraff direkt – vilket blev kostsam för Timrå som släppte in två mål mot Björklöven i det efterföljande numerära överläget. Björklöven kunde därmed ta sin andra raka seger mot Timrå. 

Nu står det klart att Erik Walli Walterholm bestraffas med en lång avstängning efter tacklingen. Timrå-spelaren är redan avstängd en match automatiskt, men kommer totalt att behöva sona en sex matcher lång avstängning. 

Erik Walli Walterholm straffas

”Nämnden finner det utrett att Erik Walli Walterholm gjort sig skyldig till en huvudtackling som är bestraffningsbar. Förseelsen bör föranleda en avstängning”, skriver disciplinnämnden i sin dom. 

Straffet grundas på tre nyckelfaktorer, enligt disciplinnämnden: Tacklingen utdelas med hög kraft och uppåtgående rörelse, tacklingen utdelas från blindside och innebär stor skaderisk. 

Erik Walli Walterholm bestraffas dessutom med böter på 12 938 kronor. 

”Jag åker in för att leta returen och då träffar min axel hans ansikte”, uppger Timrå-spelaren själv i disciplinnämndens dom. 

Avstängningen är inte satt till ett visst datum utan gäller Timrås sex kommande matcher i hockeyallsvenskan.