Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HA-klubben värvar amerikansk forward

Foto: GEPA PICTURES

Mora IK slåss i botten av hockeyallsvenskans tabell.

Nu förstärker klubben med Dustin Gazley – som har nästan 300 AHL-matcher på meritlistan.

– Vi hade honom på radarn redan under förra säsongen så vi är väldigt glada att kunna få hit honom nu, säger sportchef Peter Iversen till klubbens hemsida. 

Mora IK åkte ur SHL förra säsongen och har fått en tung start på säsongen i hockeyallsvenskan. På 17 matcher har laget endast samlat ihop 19 poäng – och dalaklubben ligger med det på platsen ovanför kvalstrecket.

Nu väljer klubben att förstärka truppen. 31-årige Dustin Gazley har skrivit ett kontrakt som gäller säsongen ut. Gazley kommer närmast från österrikiska EC Salzburg där han ifjol producerade 31 poäng på 37 matcher.

”Riktigt skridskostark spelare”

Forwarden har spenderat majoriteten av sin karriär i Nordamerika. Han har stått för 126 poäng på 278 matcher i AHL-klubben Hershey Bears.

– Dustin är en riktigt skridskostark spelare som kommer förstärka vårt lag under resten av säsongen. Vi hade honom på radarn redan under förra säsongen så vi är väldigt glada att kunna få hit honom nu, säger sportchefen Peter Iversen.