Granqvist kan byta kanal - i förhandlingar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Anna Tärnhuvud
Foto: Emmalisa Pauly
Foto: Sven Lindwall
Foto: Pic-Agency Sweden

C More har redan säkrat rättigheterna till hockeyallsvenskan från Viasat.

Nu kan Erik Granqvist vara på väg att vandra samma väg.

Enligt uppgifter till SportExpressen har Granqvist och C More förhandlat under en längre tid.

– Vi får se efter Stanley Cup-finalen vad som händer nästa säsong, skriver Erik Granqvist till SportExpressen.

Inför nästa säsong har C More tagit över sändningsrättigheterna för hockeyallsvenskan från Viasat.

Som ett led i att stärka sin produktion kring hockey vill de nu plocka in ett par av de som jobbat med serien för Viasat.

Tidigare har Aftonbladet berättat att Niklas Jihde fått ett erbjudande av C More för att bli ankare för hockeyallsvenskan.

Nu kan SportExpressen berätta att de även vill ha Erik Granqvist.

"Mycket positiva samtal"

Enligt uppgifter till SportExpressen har Granqvist och C More förhandlat under en längre tid och han uppges vara nära en övergång.

– Jag älskar att jobba på Viasat med Niklas Jihde och gänget och få analysera och följa de bästa spelarna i världen. Samtidigt har jag fått intressanta erbjudanden från andra kanaler så vi får se efter Stanley Cup-finalen vad som händer nästa säsong. Det som är hundra procent klart är att jag fortsätter som målvaktstränarkonsult 3-4 dagar i månaden i Schweiz (EV Zug), skriver Erik Granqvist i ett sms till SportExpressen.

Har du pratat med C More?

– Ja.

Samtidigt som han bekräftar att han har varit i kontakt med C More inför den kommande säsongen är han inte främmande för att stanna kvar på Viasat som fortfarande har kvar rättigheterna för NHL.

– Det har varit mycket positiva samtal med Per Nunstedt på Viasat om en fortsättning här och även några andra kanaler som har presenterat sina förslag.

"Fått blodad tand"

Granqvist blev snabbt populär som expert hos Viasat då han inte drog sig för att ta fram en hockeyklubba eller små målvaktsbenskydd för att illustrera sina ord.

– Det är smickrande att passionen för hockey och runt de små detaljerna i spelet, framför allt nära målen, har uppskattats. Det var mitt första år som så kallad expert i rutan och jag har fått blodad tand att lära mig mer och utvecklas i rollen, skriver han.