Foto: Lennart Rehnman
 Foto: Lennart Rehnman

Gjorde comeback efter sin svåra hjärtkollaps

Publicerad

För tre år sedan kollapsade Niklas Lihagen, 28, på isen och var nära döden.

I träningsmatchen mellan Örebro och Södertälje var Lihagen äntligen tillbaka – och fick en drömcomeback när han gjorde två mål då Örebro vann med 7-1.

– Det känns bara riktigt, riktigt roligt, säger han till NA.

Det var ingen vanlig träningsmatch på onsdagskvällen mellan Örebro och Södertälje. Inför nedsläpp fick Niklas Lihagen en stående ovation då han var tillbaka i Behrn arena efter sin hjärtkollaps för tre år sedan.

Det var på Luciadagen 2009 när Örebro mötte Karlskoga, då Bofors, som Lihagen drabbades av ett hjärtstillestånd och fick omedelbart hjälp av domaren Wolmer Edqvist.

Tre hjärtoperationer

Tre hjärtoperationer senare, och med en hjärtklaff från en gris inopererad, gjorde Lihagen comeback - och två mål när Örebro vann med 7-1.

Inför träningsmatchen berättade han för Nerikes Allehanda om känslorna att spela sin första match sedan den otäcka händelsen.

– Det känns bara roligt, riktigt roligt. Det kommer att bli en speciell känsla när matchen startar. Jag tror inte jag förstår den riktigt nu, säger Lihagen som inte kände någon rädsla över att vara tillbaka.

"Känner ingen rädsla alls"

– Jag känner ingen rädsla alls. Det går inte att tänka så, i stället ska det bli kul att få spela

NA: Hur är formen?

– Den kan bli bättre. Men vi har bara varit på is i en och en halv vecka och det brukar generellt ta längre tid än så att komma i gång, säger Niklas Lihagen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag