Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Gåshud – något jag tar med i graven...”

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Jonathan Dahlén blev hjälte igen.

Timrå vann med 3-2 efter straffar mot Södertälje och 21-åringen hyllades stort av hemmapubliken.

– Sjukt häftigt, det var gåshud. Något man tar med sig i graven, säger han till Sundsvalls Tidning. 

Förra våren var han den store hjälten då Timrå tog steget upp i SHL igen.

Nu är Jonathan Dahlén tillbaka i Timrå.

Den 21-årige talangen målas av många upp som hockeyallsvenskans store stjärna och i premiären borta mot Vita Hästen blev han stor hjälte. Under söndagen visade han återigen att han kan bli guld värd för Timrå även den här säsongen.

Efter två perioder låg Timrå under med 0-1 hemma mot Södertälje och något behövde hända. Då fick man chansen i numerärt överläge och Albin Lundin skickade in kvitteringen efter att ha passats fram av Filip Westerlund och Jonathan Dahlén.

Bara minuten senare fick man återigen chansen i spel fem mot fyra. Och återigen gav det utdelning.

Jonathan Dahlén: ”Sjukt häftigt, gåshud”

Målskytt den här gången: Jens Lööke.

Men matchen i NHK Arena skulle återfå sin nerv då gästernas Lucas Feuk kvitterade i spel fem mot tre. Matchen gick till förlängning och sedermera till straffläggning.

Där blev Jonathan Dahlén den store hjälten med två satta straffar, den andra blev avgörande. Efter matchen passade han på att tacka Timrås supportrar – som hade visat sin uppskattning genom ett stort Dahlén-tifo.

– Sjukt häftigt, det var gåshud. Det är något man tar med sig i graven tänkte jag säga. Jag kommer ha med mig det resten av livet i alla fall, säger Dahlén till Sundsvalls Tidning. 

Han fortsätter:

– Det kom som en överraskning, jag var inte med på det. Då fick man lite extra energi in i matchen, även om det kanske inte syntes i första perioden. Det var kul att vi kunde bjuda tillbaka med en vinst.

En annan spelare som stod i centrum under straffläggningen var målvakten Victor Brattström, som räddade två av straffarna.

Han kan inte vara annat än nöjd med två segrar på lika många matcher.

– Det känns bra. Det var två lag med bra försvarsspel och vi höjer oss lite i tredje och blir lite rakare på mål, det var det vi saknade lite i de två första. Det var starkt att vinna trots att vi tappade ledningen som vi hade i slutet av tredje. Jag tycker att det har känts bra för egen del, men jag vet att jag har en nivå till också. Jag vill bli bättre dag för dag och match för match, säger han.