Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Galna överkörningen – den andra på två dagar

Foto: OLA GUSTAFSSON / FRILANSFOTOGRAFERN / 450 FRILANSFOTOGRAFERNA.SE

I onsdags körde BIK Karlskoga över AIK med 6-1.

På fredagskvällen följde laget upp det genom att krossa Västervik med 9-1(!).

– Det är klart att man är både förbannad, besviken, arg och allt möjligt, säger Västerviks tränare Mattias Karlin till P4 Kalmar. 

BIK Karlskoga visar minst sagt att formen är god. Efter storsegern mot AIK tidigare i veckan tog ledde laget med 3-0 redan efter första perioden mot Västervik. 

Och det skulle visa sig att det bara var början på hemmalagets målfyrverkeri. Segersiffrorna landade till slut på galna 9-1.

Sju olika Karlskoga-spelare noterades i målprotokollet där Fredrik Forsberg och Nikola Pasic stod för två mål vardera.  I och med att Timrå förlorade mot AIK klättrar Karlskoga upp till andraplats i tabellen. 

Lukas Wernblom målskytt i debuten

För gästande Västervik var det desto mindre muntert.

– Jag vet inte hur många mål vi bjuder på och det hade kunnat vara ännu fler. Det var misstag över hela banan och det hände alldeles, alldeles för ofta, säger Mattias Karlin till P4 Kalmar.

Lukas Wernblom, som i veckan lämnade Modo och tidigare under fredagen blev klar för Västervik, blev både enda målskytt och enda glädjeämnet för gästerna.

– Första perioden och halva andra tycker jag att han är väldigt tongivande. Sedan mattades han av också. Det blir ju så också när det står 5-1 på tavlan, glöden försvinner. Men han började väldigt bra och var en av få som kom upp i någon normal standard, säger Mattias Karlin.

Björklöven är ny serieledare efter en 3-0-seger mot Tingsryd.