Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modos kross: Bästa perioden på 26 (!) år

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Johan Forsberg efter den galna andra perioden. Foto: C More

Underläge hemma mot Västerås.

Då gjorde Modo sanslösa sex mål i en och samma period – något som inte hade hänt på 26 år.

7-3 och elfte raka segern var ett faktum.

– Vi har ett bra lag, det har vi visat de senaste matcherna, säger Johan Forsberg till C More.

Modo är ostoppbart i hockeyallsvenskan.

Under onsdagskvällen bärgades klubbens elfte raka seger efter en sällan skådad uppvisning i den andra perioden. För det var gästande Västerås som var i ledning efter 20 spelade minuter, detta efter att Jimmie Jansson skickat in periodens enda mål i powerplay.

Sen hände något i Modo.

Jonathan Johnsson kvitterade omgående i den andra perioden och bara två minuter senare satte han också 2-1 för ångermanlänningarna.

Men det stannade inte där. Ytterligare tre snabba mål rasslade in bakom VIK-målvakten Jesper Myrenberg, som fick nog och lämnade isen. Trots två reduceringar från Västerås kunde Modo gå till paus i en betryggande 6-3-ledning, efter att Adam Tambellini satt sitt sjätte mål för säsongen.

Modos elfte raka seger i hockeyallsvenskan

Modo hade gjort sex mål på drygt 13 minuter.

Senast klubben gjorde sex mål eller fler i en och samma period var 1993, enligt Twitter-kontot domarna.se. 

– Ja, det var öppna spjäll åt båda håll. Det gick inte riktigt som vi hade tänkt, men vi är tacksamma över ledningen, säger målskytten Johan Forsberg till C More.

Modo vann till slut med 7-3 och elfte raka segern i hockeyallsvenskan var ett faktum.

– Vi har självförtroende hela tiden, även när vi låg under. Vi har en bra trygghet i gruppen och vi har ett bra lag. Det har vi visat de senaste matcherna, säger Forsberg.

Jonathan Johnsson gjorde två mål och en assist och toppar nu hockeyallsvenskans poängliga.

– Vi kände att vi hade en nivå till efter den första perioden och vi fick en jäkla energi av målen. Det är kul att vara uppe i elva raka, vi har förtjänat alla elva. Vi jobbar hårt vare match och folk kliver fram när andra inte gör det, säger Johnsson till C More.