Fortsatt obesegrat efter galen målfest

Björklöven jublar
Foto: C More
Vita Hästen jublar
Foto: C More
Foto: BILDBYRÅN

Fem mål på två minuter och 23 sekunder. 

Björklöven vann ett galet målkalas mot Vita Hästen med 7-5 på bortais. 

Därmed fortsätter ”Löven” vara obesegrat den här säsongen. 

Seriesuveräna Björklöven åkte under fredagskvällen till Norrköping för att ta sig an Vita Hästen. Bortalaget har inlett den här säsongen på ett minst sagt strålande sätt och har nio raka segrar i bagaget. Vita Hästen å sin sida har bjudit på blandade form med tre segrar på de fem senaste matcherna. 

Matchen inleddes försiktigt från båda hållen men ”Löven” tog ledningen redan efter fyra minuter genom Justin Crandall. Bortalaget utökade sedan till 2-0 innan Vita Hästen reducerade med minuter kvar av den första perioden. 

”Har varit melodin”

I den andra perioden exploderade matchen – bokstavligen. 

Efter fem snabba mål på två minuter och 23 sekunder stod det helt plötsligt 4-4. Vita Hästen tog med sju minuter kvar av perioden ledningen genom Kim Johansson. 

– Skottet sitter högt och det har varit melodin för hemmalaget den här kvällen. Höga skott är det som gäller, säger kommentatorn Markus Sjöman i C more. 

Sista perioden kantades av hårt spel. Björklöven kvitterade tidigt och forcerade sedan mot ett ledningsmål. Med mindre än tre minuter kvar satte Oskar Steen 5-6. Matchen slutade till slut 5-7 och resultatet innebar att Björklöven tar ännu en seger. Umeåklubben har hittills inte förlorat en match i hockeyallsvenskan. 

***

I kvällens andra matcher föll krisande Modo hemma mot Västervik med 2-1. AIK tog en 2-0-seger mot Kristianstad och Mora slog Almtuna med 4-3 i en händelserik match. Tingsryd besegrade BIK Karlskoga med 2-1.