Frustrerad Landeskog krossade glasruta

Publicerad

Djurgården förlorade sin tredje raka match i allsvenskan när Södertälje vann lördagens match med 4–2.

Då tappade Gabriel Landeskog humöret.

På väg ut i omklädningsrummet krossade stjärnan en ruta.

Nu tvingas han ersätta Södertälje för skadegörelsen.

– Det är inte världens smartaste sak att göra, säger Södertäljes klubbdirektör Maria Andark till SportExpressen.se.

Problemen fortsätter för Djurgården.

På lördagen förlorade laget återigen en match i allsvenskan när Södertälje vann på hemmaplan med 4–2.

I slutet av matchen tappade flera bortaspelare humöret.

Både Jimmie Ölvestad och Douglas Murray fick lämna isen i förtid på grund av olämpligt uppträdande - den senare fick till och med matchstraff.

Och i spelargången på väg ut till omklädningsrummet fortsatte frustrationen.

"Bra kille"

I ren ilska slog då NHL-stjärnan Gabriel Landeskog klubban i en fönsterruta.

- Jag hörde om det. Det var ett säkerhetsglas i en dörr som förstördes, säger Södertäljes klubbdirektör Maria Andark till SportExpressen.se.

– Det är tyvärr inte första gången som sådant här händer, det hände även förra året.

Coloradospelaren Landeskog - som spelar i Djurgården under NHL-lockouten - tvingas nu ersätta SSK för skadegörelsen.

– Han har sagt att han kommer att ersätta den. Jag känner inte honom, men det verkar vara en bra kille och han var väldigt frustrerad, säger Maria Andark.

"Kan göra fel"

Har du någon förståelse för att man gör en sådan här sak i frustration?

– Det är inte världens smartaste sak att göra, det tycker jag inte. Men han har bett om ursäkt och sagt att han ska ersätta det. Människor kan göra fel, säger SSK:s klubbdirektör.

– Vi har själva åkt ut ur elitserien flera gånger och vet vad det innebär. När laget som har åkt ur elitserien kommer på besök så vill alla slå dem. Man har allt att förlora. Vi vet vilken press man har på sig.

Det är inte första gången som Gabriel Landeskog tappar humöret.

I Djurgårdens senaste match mot Troja/Ljungby fick 19-åringen tio minuters utvisning i slutet på grund av olämpligt uppträdande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag