Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrik Stillman tillbaka i HV71

Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Foto: LARS ANDERSSON / LARS ANDERSSON EXPRESSEN

Fredrik Stillman är tillbaka i HV71.

Under söndagskvällen presenterade Jönköpingsklubben honom som ny assisterande tränare.

Han återvänder efter sex säsonger i KHL och Schweiz.

– HV71 betyder oerhört mycket för mig, säger Stillman.

I veckan presenterade HV71 sin huvudtränare i Tommy Samuelsson.

Nu står det klart att han assisteras av en ikon i Jönköpingsklubben. Tidigare spelaren, med tröja nummer 14 i taket, Fredrik Stillman assisterar.

– Vi är väldigt glada att Fredrik vänder hem och är med oss på resan tillbaka mot SHL. Han är en HV71:are in i själen som kommer att bilda en väldigt kompetent tränarduo tillsammans med Tommy Samuelsson, säger klubbens sportchef Johan Hult.

Jobbat i ZSC Lions

Tommy Samuelsson och Fredrik Stillman har båda två jobbar i ZSC Lions. De var assisterande tränare under två säsonger och Samuelsson kommer senast som Rikard Grönborgs assisterande tränare i ZSC Lions. 

– Det känns otroligt inspirerande och jag känner stolthet över att vara tillbaka i moderklubben som ligger mig varmt om hjärtat. Nu har föreningen en stor utmaning framför sig och det gäller att ta den och se den som en möjlighet. Jag ser också fram emot att jobba med Tommy Samuelsson som en är genuin hockeytränare och som jag redan känner en bra kemi med, säger Fredrik Stillman i en kommentar till klubbens hemsida.

Fredrik Stillman har skrivit på för två plus ett år. Det blir hans andra sejour som ledare i HV71, där han även spelat flertalet säsonger under 80 och 90-talet.