Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrik Jax lämnar sitt uppdrag i Leksands IF

Fredrik Jax.Foto: Johan Svensson.

Fredrik Jax kommer inte att vara en del av Leksands satsning den kommande säsongen.

På en livesändning på klubbens hemsida i dag meddelade Leksand att Mikael Karlberg blir ansvarig för den sportsliga organisationen.

Degraderingen från SHL till Hockeyallsvenskan har fört med sig massvis av rockader i Leksands spelar- och ledaruppsättning.

Huvudtränaren Per-Erik "Perra" Johnsson har redan lämnat klubben och ersatts av Markus Åkerblom - och på spelarsidan har flera av lagets nyckelspelare lämnat samtidigt som majoriteten av klubbens talanger förlängt sina kontrakt.

I dag kom nästa förändring då Leksand via en livesändning på sin hemsida meddelade att Fredrik Jax, från sportrådet, bara kommer att stanna kvar över maj månad innan han lämnar sitt uppdrag.

Mikael Karlberg kommer därefter att ha eget ansvar som en typ av sportchef, och kommer att ansvara för klubbens U16 Elit-lag och uppåt.

"Fredrik Jax kommer inte att vara en del av det nya sportrådet efter juni månad. Fredrik kommer att fortsätta att bidra med kompetens och kontaktnät till föreningen, i mån av utrymme för egna uppdrag." skriver Leksand på sin hemsida.

Kommer att satsa på juniorer

I samma pressmeddelande meddelar klubben att det kommer bli en ungdomligare satsning den kommande säsongen.

"Från våra juniorled kommer fler spelare att få chansen i A-laget, och lovande juniorer kommer att lyftas in i det allsvenska spelet mycket tidigare. Genom detta är vår ambition att höja nivån i såväl herrlag och juniorlag som ungdomslag – nu och på sikt."

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”

15 bästa värvningarna innan fönstret stängde

Johan Svensson rankar • ”Kommer avgöra mycket” • ”Enskilt viktigast” • ”Coolt efternamn”

Ett fräckt spikförslag – i en lurig V86-omgång

V86-GUIDEN: √ Spetsdragen √ Rankning √ Systemförslag