Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Förtjänar inte att spela hockey i den här ligan”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

AIK utklassade Modo i två perioder på Hovet.

Då var inte den assisterande lagkaptenen Daniel Sylwander nöjd med sitt lag.

– Det är upp till var och en där ute att gå ut och visa att vi förtjänar att spela hockey i den här ligan, säger Sylwander i C More.

AIK kom stärkta från en bortaseger mot Björklöven i fredags och inledde även söndagens hemmamatch mot Modo på bästa sätt. Efter två minuters spel tog Oscar Nord tillvara på en retur och dunkade in 1-0.

Därefter följde ytterligare två mål i den första perioden och när Christian Kåsastul pricksköt in pucken ur dålig vinkel i mitten av den andra perioden betydde det 5-0.

– Jag tror inte vi har spelat sämre på hela säsongen än vi gör i de här två perioderna, säger Daniel Sylwander i C More i den andra periodpausen.

Han fortsätter:

– Allting kan bli bättre än vad vi har presterat i de här två perioderna. Vi måste in och ta oss själva i kragen och gå ut och spela för varandra och för klubben. Vi har mer att bevisa än det vi har spelat hittills.

Daniel Sylwander sågar Modo

Efter 3-0-underläget i första perioden kom en ny smäll i början av den andra när Max Lindholm utökade till 4-0 direkt.

– Vi försökte glömma första perioden och ta nya tag i andra men det gick inte riktigt som vi ville direkt i början och det blev självklart tungt. Men vi måste fortfarande gå in och brinna för det och ha högre intensitet. Det är upp till var och en där ute att gå ut och visa att vi förtjänar att spela hockey i den här ligan. För så som vi spelar nu gör vi inte det.

Något nöjdare var nog Daniel Sylwander med den tredje perioden. Tre raka Modo-mål skapade lite spänning i matchen men AIK vann till sist med 7-3.

Det blev stora siffror även i söndagens andra hockeyallsvenska match. Almtuna besegrade Vita Hästen med 5-1 på bortaplan efter tre mål i den första perioden.