Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlänger med stjärnan – bara en dag före finalen

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

I morgon spelas första matchen av den stekheta finalen mellan Modo och Björklöven. Men redan nu har Modo kommit med ett glädjebesked.

Det står nämligen nu klart att klubben förlängt kontraktet med Fredrik Olofsson.

– Han är en spelare med stora kvalitéer och vi vill tillsammans fortsätta att utvecklas framåt, säger Modo:s sportchef Fredrik Glader till klubbens hemsida.

Efter en stark grundserie har Modo Hockey för första gången sedan degraderingen från SHL nu nått en hockeyallsvensk final där den klassiska föreningen ställs mot seriesegrande Björklöven i en stekhet matchserie i bäst av fem matcher.

I morgon, tisdag, inleds finalserien med match i Umeå.

Men redan nu har Modo kommit med ett besked som lär glädja samtliga supportrar till klubben. Den skickliga centern Fredrik Olofsson har bestämt sig för att fortsätta sin karriär med ytterligare ett år i Örnsköldsvik och har skrivit på ett nytt kontrakt, något som glädjer sportchefen Fredrik Glader:

– Vi jobbar vidare med kontinuitet i truppen där vi är väldigt glada att ”Freddy” kommer att stanna även den kommande säsongen. Han är en spelare med stora kvalitéer och vi vill tillsammans fortsätta att utvecklas framåt.

Fredrik Olofsson: ”Det känns riktigt bra”

På klubbens hemsida berättar Olofsson om sina tankar och känslor kring att förlänga kontraktet med ytterligare ett år.

– Det känns riktigt bra med ett år till i MODO Hockey och i Örnsköldsvik där jag och min flickvän känner oss trygga med alla runt om både laget och i staden. Det är verkligen ett öppet klimat i klubben och det är en stor skillnad med vad jag varit med om sedan tidigare där det varit mer stängt och uppdelat. Jag tror på den här modellen för att få ut det mesta ur personer och jag nu hittat utmaningar som jag inte känt på sedan innan. Nu vet jag vad som krävs för att ta nästa steg och komma till nästa nivå.

Olofsson har noterats för 34 poäng på 52 matcher under sin första säsong som seniorspelare i svensk ishockey.