Flera stjärnor är på väg in i hockeyallsvenskan

Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Ett stjärnregn ser ut att falla över Hockeyallsvenskan. 

Flera spelare med NHL-kontrakt kan under de kommande dagarna göra klart med klubbar i andraligan. 

Eftersom SHL gemensamt beslutat att inte ta in korttidslån öppnar detta upp för allsvenska lag att spetsa till trupperna under höstkanten. 

Hockeynews har redan rapporterat om att Vita Hästen plockar in Adam Werner och att Rasmus Asplund förstärker VIK fram till NHL-camperna i november. 

Nu kan SportExpressen berätta att fler nyheter är att vänta:

SportExpressen har tidigare skrivit om Björklövens intresse för Lucas Wallmark och Calle Grundström. Affären med den sistnämnde är nära att gå i lås, medan lånet av Wallmark ser föga troligt ut. 

Simon Holmström på väg till Vita Hästen

Mycket talar för att nämnda Vita Hästen kommer lösa ytterligare ett lån, nämligen Simon Holmström, 19, från New York Islanders organisation. 

Almtuna ser ut att kunna hämta in den tidigare Skellefteå- och Frölundaspelaren Tim Söderlund, som tränar med laget. Däremot har Uppsalaklubben fått nej från Ottawa Senators att låna in Olle Alsing. 

Fler spelare finns lediga på marknaden, som målvakten Jonas Johansson och den tidigare Linköping-backen Anton Karlsson, som huserade i Cleveland Monsters förra säsongen. Vad SportExpressen erfar finns det ett visst intresse för spelarna. Men än så länge är det inget skarpt läge.

Sedan tidigare har Almtuna lånat in Gustav Lindström, Samuel Fagemo placeras i SSK och David Gustafsson kommer inleda säsongen med Tingsryd.