Robin Jacobssons tackling på Tommy Wargh Foto: C MoreRobin Jacobssons tackling på Tommy Wargh Foto: C More
Robin Jacobssons tackling på Tommy Wargh Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Fick matchstraff igen – i mötet med Löven

Publicerad

Blott fem minuter in i matchen mellan Leksand och Björklöven uppstod en kontrovers.

Robin Jacobsson delade ut en tuff tackling på Tommy Wargh som blev liggandes på isen.

Efter en lång domarkonferens fick Leksandsspelaren matchstraff för en knätackling.

Leksand spelar för en extrapoäng i det kommande kvalspelet och i lagets sista match mot Björklöven så var spelarna till synes taggade. För redan efter fyra och en halv minut hade det blivit två mål i matchen - sen uppstod en kontrovers.

Robin Jacobsson delade ut en tuff tackling på Björklövens Tommy Wargh som snurrade runt i luften och blev liggandes på isen.

Det retade upp flera Björklövenspelare - och frågan är om de hade lagens senaste match färskt i minnet. Då tacklade Jacobsson Kim Karlsson så hårt att Karlsson blev liggandes till synes livlös på isen och det kunde senare konstateras att han drabbats av en kraftig hjärnskakning.

Ilska mot Jacobsson

Flera användare på Twitter uttryckte sin ilska mot LIF-backen.

"Dags för livstidsavstängning på Robin Jacobsson nu", skriver en.

"Hoppas slippa se Robin Jacobsson på en hockeyplan någonsin igen. 2 matcher, 2 potentiellt karriärsförstörande tacklingar. Tragiskt att se"

I det här fallet såg det dock ut att gå bättre för Wargh än vad det gjorde för Karlsson. Wargh kunde med lite hjälp resa sig upp och åka ut mot omklädningsrummet. Smällen såg ut att ta värst mot hans knä.

Matchstraff för Jacobsson

Efter smällen så hölls en lång domarkonferens där de till slut kom fram till att ge Jacobsson ett matchstraff för knätackling.

Björklöven verkade under resten av matchen fokusera på allt annat än att spela hockey. Leksand var nämligen helt överlägsna och vann till slut med hela 10-4.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag