Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Farleys målfyrverkeri inför mammas ögon

Austin Farley
Foto: Johan Löf / Bildbyrån
Foto: Erik Mårtensson / Bildbyrån

Amerikanskt målfyrverkeri tog IF Björklöven till säsongens sjätte seger.

Det när Austin Farley sköt fyra mål och var inblandad i det mesta mot Tingsryd. 

Inför ögonen på sin mamma.

– Det var speciellt, det är svårt att beskriva med ord hur det kändes. Att hon får se mitt första hattrick här, säger Farley till Västerbottens Kuriren.

De senaste åren har varit tuffa mot Björklöven och dess supportrar.

Men inledningen på årets säsong sänder vibbar av ljuva 80-tal från Umeå och vid söndagens utklassningsseger mot Tingsryds AIF så var det aldrig något snack.

Björklöven var ett par nummer för stora.

Och då framför allt Austin Farley som hade stor show matchen igenom - när slutsignalen ljöd hade amerikanen noterats för fem poäng fördelat på en assist och fyra (!) mål. 

– Det var några chanser som gick in i dag. David (Lindquist) och Axel (Ottosson) är väldigt bra med puck och vi har byggt upp en bra kemi de senaste matcherna, säger Austin Farley till Västerbottens Kuriren och fortsätter:

– Vi var bra denna match. Adam (Werner) räddade oss när det behövdes och vi spelade bra defensivt. 

Mamma på besök - från Chicago, USA

På läktaren i Umeå satt mamma Farley, som är på besök från Chicago. 

– Det var speciellt, det är svårt att beskriva med ord hur det kändes. Att hon får se mitt första hattrick här. Jag är glad att hon var här denna match. Hon och pappa brukar se våra matcher när de har lunch där borta, säger Austin Farley.

Björklöven gick tack vare segern upp till andra plats i tabellen och har efter nio omgångar samlat på sig 18 poäng - och Austin Farleys fem poäng innebär att transatlanten nu toppar hela hockeyallsvenskans poängliga.