Får sparken av Modo efter bara ett halvår

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Edwin Hedberg sparkas av Modo.

Under fredagskvällen bekräftade klubben SportExpressens avslöjande.

– Nu kommer jag att ta en timeout och använda vintern och våren till att rehabilitera kroppen, säger Hedberg i ett pressmeddelande.

Inför säsongen sågs Edwin Hedberg, med flera säsonger i SHL bakom sig, som en prestigevärvning av Modo Hockey. 

Men vinterns prestationer har lämnat en hel del att önska. 

Forwarden har dragits med vissa skadekänningar, men inte fått spelet att stämma över tid. I stunder har han visat sin potential och är lagets bästa målskytt i fem mot fem, men han har inte flugit så högt som Modo hade hoppats på.

Totalt har han gjort 13 poäng på 23 matcher. 

Skrev på ett kontrakt till våren 2022

I fredagens match mot AIK fanns han heller inte med i Modos lag och det handlar om en regelrätt petning. 

SportExpressen kunde under fredagskvällen berätta att Hedberg hade entledigats av Ö-viksklubben med omedelbar verkan och senare under kvällen bekräftades det också av klubben.

– Jag vill tacka Modo hockey som klubb, alla fans och mina lagkamrater för den här tiden. Modo är klubben i mitt hjärta och kommer alltid att så vara. Nu kommer jag att ta en timeout och använda vintern och våren till att rehabilitera kroppen. Samtidigt ska jag fundera över min framtid inom hockeyn, säger Edwin Hedberg till Modos hemsida.

– Modo hockey tackar Edwin för sina insatser i klubben och önskar honom lycka till i framtiden, säger sportchefen Fredrik Glader.

Hedberg återvände till Modo i somras och skrev ett tvåårskontrakt med klubben. Han har under sin karriär spelat för Modo, Medvescak Zagreb, Rögle, Skellefteå, Ässät och HC Litvinov.

Modo förlorade fredagskvällens hemmamatch mot AIK med 5-3.

SportExpressen har försökt kontakta Edwin Hedberg och Modos sportchef Fredrik Glader utan framgång.