Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krisen allt djupare: Fyra raka förluster

SSK har det fortsatt blytungt. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Björklöven toppar tabellen efter elva matcher. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Sahlin slår sönder plexiglaset i frustration. Foto: C More

Uppvisningen fortsätter.

Serieledaren Björklöven krossade krislaget Södertälje med 6-1 på bortaplan.

Och hymlar inte med målbilden.

– SHL är så klart vårt mål, det har det varit sen starten, säger Justin Crandall till C More.

Södertälje har fått en katastrofstart på den hockeyallsvenska säsongen och låg inför hemmamötet med topplaget Björklöven på nedflyttningsplats.

Där fick de en mardrömsstart.

Redan efter tre minuter tog gästerna ledningen efter att Christopher Bengtsson åkt ut i två minuter för holding. Björklöven utnyttjade det numerära överläget och Justin Crandall satte 1-0 för ”Löven”. 

I den tolfte minuten kom också 2-0 genom Fredric Andersson, som skickade upp sitt åttonde mål för säsongen i Alexander Sahlins vänstra kryss.

– Där har Sahlin otur. Pucken tar på en klubba och ändrar riktning. Det ställer honom fullständigt, säger experten Harald Lückner i C More.

Målvakten slog sönder plexiglaset

Två insläppta mål på drygt elva minuter räckte för att SSK skulle besluta att byta målvakt och en minst sagt förbannad Sahlin åkte och satte sig i båset.

I samband med bytet slog han sönder plexiglaset med sin klubba.

– Det är en minst sagt frustrerad Sahlin som lämnar, säger kommentatorn Stefan Klemetz.

Harald Lückner har svårt att förstå bytet.

– Det är lite konstigt kan jag tycka. Han (Sahlin) har börjat bra och det är otur som gör att han släpper in det andra, säger han.

I den andra perioden fick hemmalaget lite kontakt efter att Emil Lind reducerat i spel fem mot fyra. Men i den sista perioden stängdes tillställningen då nyförvärvet Tyler Vesel först satte sitt första mål för Björklöven och sen fick se lagkamraten David Lindquist öka på till 4-1.

Efter ett powerplaymål från William Eriksson fastställde sen Oskar Stål-Lyrenäs slutresultatet till 6-1, efter en passningsdelikatess från Pontus Andreasson. 

– Vi tror på vårt spelsystem och vi har fyra kedjor som jobbar hårt i varje match, säger Justin Crandall till C More och fortsätter:

– Det här är en väldigt bra liga. SHL är så klart vårt mål, det har det varit sen starten. Vi har väldigt kul just nu och ska försöka fortsätta så här.

Förlusten var Södertäljes fjärde raka och tabelljumbon har endast vunnit en av de sju senaste.