Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får dubbla priser: ”Är en enorm ära”

Timrå hamnade i underläge tidigt mot Karlskoga men svarade med fem mål på mindre än fem minuter. Se höjdpunkter på Expressen TV.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Jonathan Dahlén slutade tvåa i hockeyallsvenskans poängliga. 

Men inför slutspelsseriens premiärmatch tilldelades Timrå-stjärnan dubbla priser. 

Dahlén utsågs bland annat till hockeyallsvenskans MVP – ett pris som röstas fram av ligans spelare.

Efter att ha varit med och tagit upp Timrå till SHL lämnade Jonathan Dahlén Sverige för spel i Nordamerika. Den svenske talangen lyckades inte slå sig in i Vancouver och trejdades till San José Sharks, där han fortsatt fick spela i AHL. 

Till slut valde Dahlén att återvända till Sverige – och i augusti stod det klart att han återvänt till hockeyallsvenska Timrå. 

Dahlén har varit framgångsrik sedan comebacken. 22-åringen slutade på 77 poäng i den hockeyallsvenska grundserien, en tangering av det tidigare rekordet. Men till slut fick Dahlén se sig slagen av Modos Jonathan Johnsson, som slutade på 79 poäng och slog rekordet. 

Jonathan Dahlén fick två priser

Men under onsdagen prisades Dahlén tvåfalt för sina insatser i hockeyallsvenskan. Inför den första matchen mot Bik Karlskoga i slutspelsserien tilldelades Dahlén ligans pris guldtröjan. Dels det pris som utses av en jury och avser seriens bästa forward, men också priset som MVP, vilket röstas fram av spelarna själva. 

– Det är kanske den största äran att få som hockeyutövare, att dina motståndare och andra spelare i ligan tycker att du är värd det priset. Det är en enorm ära, säger experten Arto Blomsten i C More. 

Jonathan Dahlén noterades för fem poäng i matchen som Timrå vann med 8-3.

Albin Lundin blir liggande på isen efter tacklingen från Oliver Eklind.