Evakuerade på grund av hockeyhandskar (!)

Publicerad

Matchen mellan Södertälje och Oskarshamn blev dramatiskt på fler än ett sätt. 

I den andra perioden ljöd nämligen brandlarmet i Scaniarinken.

Det var efter sex minuter i den andra perioden som incidenten inträffade. Ställningen var då 3-1 till gästerna från Oskarshamn. Brandlarmet började ljuda i hallen, varpå domaren Peter Lyth tecknade för spelarna att lämna isen.

– Vi utrymmer hallen, sa speakern. 

Men bara 30 sekunder kom nya direktiv: spela vidare. Kort därefter kunde speakern lämna besked till åskådarna vad som utlöst brandlarmet. 

"Det var någon i spelargången som värmde sina hockeyhandskar, det var det som utlöste brandlarmet. Det ska inte vara någon fara", sa speakern. 

Matchen då?

Ja, den vann Oskarshamn med 3-2. Thomas Valkvae-Olsen reducerade för Södertälje i mitten av den andra perioden. Men närmare än så kom inte hemmalaget. 

Både Oskarshamn och Södertälje ligger i mitten av den hockeyallsvenska tabellen. Båda klubbarna har spelat ihop 48 poäng på 33 matcher. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag