Foto: Cmore.
 Foto: Cmore.

Eriksson hjälte – Vita Hästen slog Leksand

Publicerad

Det var publikfest i Norrköping när Vita Hästen slog Leksand med 3-1. 

Hjälte blev poängkungen Marcus Eriksson.

Poängkungen Marcus Eriksson gjorde mål i sin comeback när Vita Hästen besegrade Leksand med 3–1 i streckmötet i hockeyallsvenskan. Norrköpingslaget avgjorde matchen med två mål i den andra perioden och Eriksson satte iskallt 3–0-målet.

– Jag fick en bra passning från (Joachim) Nermark och försökte vänta ut målvakten, sade Eriksson till Viasat om sitt 15:e mål för säsongen.

Markus Eriksson, sexa i allsvenskans poängliga med 32 poäng, saknades när Vita Hästen föll mot Bik Karlskoga i lördags och fick en fyra matcher lång segersvit bruten. Nu klev laget upp på femte plats med 62 poäng.

Leksand har stadigt klättrat sedan tränarbytet då Per-Erik "Perra" Johnsson tog över, och ligger kvar på åttonde plats, precis ovanför playoffstrecket.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag