Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En spelare lämnar Västervik efter rattfylla

Alexander Pettersson.
Foto: Anna-Lena Bergqvist / BILDBYRÅN
Victor Öhman.
Foto: Anna-Lena Bergqvist / BILDBYRÅN

Efter rattfylleskandalen i Västervik så väljer nu Alexander Pettersson att bryta sitt kontrakt och lämna klubben omedelbart. 

Victor Öhman (nummer 11) å sin sida går in i spel direkt. 

– Det här har satt föreningen under ett tryck vi aldrig hade kunnat föreställa oss, säger informationsansvariga Magnus Nilsson. 


Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Det har varit en turbulent vecka för den hockeyallsvenska succénykomlingen Västervik. Efter att de vunnit sina nio inledande matcher och toppade tabellen så kom fem raka förluster och på söndagen polisanmäldes två av lagets spelare för rattfylla. 

På fredagskvällen kom beskedet att en av de polisanmälda spelarna, Alexander Pettersson, väljer att bryta sitt kontrakt och flytta hem. Något Västervik berättar om på sin hemsida

Pressmeddelandet inleds med att klubben tar avstånd i från det som har hänt. 

"Det finns helt enkelt inte något försvar till att man väljer att köra bil alkoholpåverkad. Båda spelarna har underställt sig – och under torsdagen påbörjat – den behandling som klubben initierat angående deras agerande", skriver de. 

Pettersson bad själv styrelsen om att få bryta sitt kontrakt och de godkände hans önskan. 

– Klubben kommer fortsatt att ta ansvar för och se till att Alexander får den hjälp och det stöd han behöver på sin hemort, säger Magnus Nilsson. 

Nilsson har själv inte varit i direkt kontakt med Pettersson själv. Men han säger att det aldrig fanns någon tvekan från styrelsens sida att bevilja Petterssons önskan. 

Öhman blir kvar

Den andra spelaren, Victor Öhman (nummer 11), går dock direkt in i spel igen. 

– Det här är villkorat mot att Victor förbinder sig att tillgodogöra sig den behandling som har inletts och att han accepterar en fullständig nolltolerans mot alkoholintag. Victor har accepterat de villkoren och är därmed också Victor tillgänglig för spel från och med måndag den 7 november, säger Nilsson. 

Var det givet att Öhman skulle få stanna? 

– Det vägdes för och emot, men i den samlade bedömningen så togs beslutet att han skulle stanna. 

Vad var det som fällde avgörandet. 

– Det vill jag inte gå in på. 

Kommenterar själv händelsen

Öhman kommenterar själv sitt agerande: 

– Jag vill börja med att be föreningen, spelare, ledare, sponsorer och Västerviks fans om ursäkt för mitt livs största misstag. Jag skäms och mår fruktansvärt dåligt över mitt ödesdigra och dumma beslut på lördagskvällen. Västervik har ställt upp och stöttat mig fantastiskt under dessa tunga dagar vilket jag är mycket tacksam för. Jag har aldrig gjort något liknande förut och vill visa att detta aldrig kommer att hända igen. Jag vill nu fokusera på att komma tillbaka och kämpa för Västervik framöver.