Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En match från final efter jättevändning

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Det var inte bara ett lag som gjorde monsterupphämtningar i den femte semifinalen. 

Björklöven hämtade upp 0-2 till 5-2 i andra perioden mot Karlskoga, som i sin tur svarade med två snabba reduceringsmål av Henrik Björklund. 

– Det är en sanslös upphämtning, säger kommentatorn Stefan Klemetz i C More. 

2-2 i matcher stod det inför den femte semifinalomgången mellan BIK Karlskoga och IF Björklöven. Karlskoga startade den första perioden start och skaffade sig en bekväm 2-0 ledning, genom mål av Henrik Björklund och Linus Karlsson. 

– Vi är riktigt dåliga då, jag vet inte vad som händer. Vi spelar inte alls som vi gjort de andra fyra matcherna, sa Björklövens Olle Liss i C More efter matchen. 

Det var ett annat Björklöven som klev in på isen inför den andra perioden. De första tio minuterarna i andra perioden bjöd inte på en eller två, utan tre mål inom loppet av knappt fyra minuter av bortalaget Björklöven. Och det skulle inte stanna där. Fem minuter senare petade Axel Ottosson in en retur i Karlskogas nät. Målet godkändes först efter videogranskning och en 4-2-ledning var ett faktum. 

4-2 skulle bli 5-2 innan Karlskogas Henrik Björklund vaknade till liv och petade in två snabba reduceringsmål i slutet på andra perioden. 

– Det är en sanslös upphämtning, säger kommentatorn Stefan Klemetz i C More. 

Den tredje perioden förblev mållös, och Björklöven lämnade arenan som vinnaren. I övermorgon är det dags igen, och Björklöven har möjlighet att avgöra semifinalomgången med tre vinster i bagaget. 

Det matchavgörande femte målet för Björklöven gjordes av Olle Liss. Han var nöjd efter matchen, trots den första halvleken. 

– Vi hade ett snack i pausen, vi vet ju vad vi ska göra och det kommer vi i gång med på andra. Det var en bra seger. Segern är på kontot och nu har vi match hemma, sa han. 

Nu väntar matchboll på hemmaplan för Björklöven. För BIK Karlskogas betyder detta en vinna eller försvinna-match. 

– Vi har vunnit matcher i Umeå. För oss gäller det bara att nollställa sig. Vi vet ju att vi kan rubba Björklöven. Vi måste vara konsekventa i varje liten duell, sa Karlskogas tränare Karl Helmersson om den kommande matchen till C More.