Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elithockeyspelare är åtalad för grov rattfylla

Foto: Ola Westerberg

Efter en krogkväll valde den allsvenska hockeyspelaren att ta bilen hem. Enligt spelaren själv försökte han undvika en hotfull situation. Han flydde från polisen men kunde tillslut gripas med 1,58 promille alkohol i blodet.

– Första tanken var att "så här kan jag inte göra", har han berättat i förhören.

Det var tidigare i år som den allsvenska hockeyspelaren valde att sätta sig bakom ratten efter krogbesök. Med i bilen fanns ytterligare en person. Ett vittne har i polisförhör berättat att de upplevde färden som vinglig och valde att följa efter. Vittnet uppger också att föraren körde in i föremål längs vägen.

När polisen anlände till platsen hade hockeyspelaren sprungit från platsen. Han  hittades kort därpå, men var okontaktbar och fördes till sjukhus i ambulans. De prover som togs visade att spelaren hade 1,58 promille alkohol i blodet. Han åtalas nu för grovt rattfylleri.

Erkänner brottet

Spelaren i fråga har i förhör erkänt rattfyllan. I åtalet menar åklagaren att handlingen begicks med uppsåt. I förhören har han uppgett att han försökte ta sig från en situation han själv upplevde som hotfull och att ingen taxi fanns tillgänglig. Brottet bedöms som grovt då den höga alkoholkoncentrationen i blodet och eftersom körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten.

– Första tanken var att "så här kan jag inte göra", har han berättat i förhören.

SportExpressen.se har sökt spelarens klubb för en kommentar utan framgång.