Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elfte raka segern när HV71 vände matchen

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

HV71 hade inför kvällens möte med Vita Hästen tio raka segrar i ryggen.

Norrköpingslaget slet på bra matchen igenom, men till slut blev seriesuveränen HV71 för svåra att rå på när man tog sin elfte (!) raka seger.

HV71 går som tåget i hockeyallsvenskan, där man allt jämt ligger i topp i tabellen och går segrande ur match efter match.

Gästerna Vita Hästen stod länge upp bra och hade en 3-2-ledning inför den tredje och sista perioden, innan HV71 visade varför man nu har elva raka segrar i hockeyallsvenskan.

Zion Nybeck gav hemmalaget ledningen redan efter en och en halv minut, men Vita Hästen bet ifrån och när den första perioden var över stod det 2-2 på tavlan. Fabian Ilestedt gjorde även 3-2 för gästerna i mittenperioden, men sedan tog det stopp.

Tog elfte raka segern

HV71 tog i den tredje perioden kommandot i matchen igen. Man kvitterade först till 3-3 innan man med två snabba mål genom Marcus Davidsson och Tyler Vesel i slutet av matchen satte spiken i kistan fram till 5-3.

Trodde man. Vita Hästen reducerade till 5-4 efter en tilltrasslad situation och gav matchen ytterligare nerv, men det skulle inte bli mer än fyra mål för bortalaget. HV71 stängde matchen för sista gången genom ett mål i tom målbur fram till 6-4, vilket skulle bli matchens sista mål.

I och med segern tog HV71 alltså sin elfte raka seger i hockeyallsvenskan, och ligger allt jämnt på en förstaplats i tabellen med 48 inspelade poäng. Laget har hittills bara en förlust under ordinarie tid.

Alla resultat i hockeyallsvenskan

Modo-Södertälje 4-4 (Mora vinnare efter straffar)

Mora-Västerås 2-2 (Mora vinnare efter straffar)

Karlskoga-Kristianstad 2-4

AIK-Björklöven 2-5

HV71-Vita Hästen 6-4

Västervik-Troja Ljungby 4-2

Tingsryd-Almtuna 5-4

Mathias Bromé om livet i Schweiz: ”Mycket offensiv hockey”