Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elfte raka segern för serieledande Timrå

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Superkedjan var återförenad och levererade direkt. 

5-3 hemma mot Väsby innebär att Timrå tar elfte raka segern och toppar Hockeyallsvenskan. 

Nyförvärvet Jacob Olofsson var åter i NHC arena när Timrå spelade sin första match på två veckor och jagade sin elfte raka seger. 

Då valde Timråtränaren Fredrik Andersson att återförena förra årets superkedja med Jonathan Dahlén, Albin Lundin och Jens Lööke. 

Vann skotten med 13-1 

Efter att Väsby chockstartat genom Johannes Nilsssons fina backhandmål bjöd Timrå på ett rejält tryck. 

Och det var superkedjan som satte tonen då Jonathan Dahlén höll sig påpassligt framme och stötte in pucken från nära håll framspelad av Lundin och Lööke. 

Efter att ha vunnit skotten med 13-1 i den första perioden tog det fyra minuter av den andra innan Albin Lundin gav sitt Timrå ledningen med 2-1, fint framspelad av Lööke och Dahlén. 

Bortdömt ledningsmål 

Johan Lorraine gjorde 2-2 hallvägs in i matchen men det dröjde bara 24 sekunder innan Viktor Lodin spelade fram Sebastian Hartmann och Timrå var åter i ledningen. 

Edmonton-lånet Raphael Lavoie kvitterade i powerplay och i slutet av den andra perioden firade Väsby ett ledningsmål.  Firandet blev dock kortvarigt, efter videogranskning konstaterats det att pucken gått stolpe-stolpe ut. 

När Timrå sedan tog ledningen en tredje gång kom Väsby inte tillbaka. Återigen var det firma Hartmann-Lodin som gjorde det. Hartmann tog vara på en retur och hittade en fri Lodin som styrde in ledningsmålet i öppet mål. 

Morten Madsen punkterade sedan matchen till 5-3 i tom bur. Timrå toppar tabellen på bättre målskillnad som Björklöven.