Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efterlängtad seger för Modo mot Oskarshamn

Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Modo är tillbaka som vinnare.

Efter två raka förluster tog laget en tung 3-2-seger hemma mot topplaget Oskarshamn.

Men det krävdes straffläggning för att säkra segern.

– Vi vett att vi är starka hemma, säger Magnus Häggström  till Allehanda.

Modo har blandat och gett under den hockeyallsvenska säsongen. 

Efter en lysande start blev segrarna allt färre och det klassiska laget sjönk som en sten i tabellen. Inför tisdagens hemmamatch mot topplaget Oskarshamn hade ångermanlänningarna endast två segrar på de tio senaste matcherna.

Kanske har det vänt nu?

Det blev nämligen seger hemma i Fjällräven center efter att Johan Eriksson satt den avgörande pucken i straffläggningen. 

Modo vann med 3-2 mot Oskarshamn

Psykologiskt viktigt för Modo, som länge hade greppet om matchen, men bjöd in gästerna. Efter en mållös förstaperiod tog Modo ledningen i inledningen av den andra.

Målskytt: Daniel Sylwander.

Två och en halv minut senare var det dags igen då Sebastian Walfridsson hittade fram till Henrik Björklund, som prickade in sitt sjätte mål för säsongen. Oskarshamn skulle dock komma tillbaka.

Filip Svenningsson reducerade och med tio minuter kvar av matchen kom också kvitteringen. Den här gången genom Alex Hutchings.

Matchen gick till förlängning och sedermera straffläggning. Där blev Henrik Björklund och Johan Eriksson matchhjältar tillsammans med målvakten Linus Lundin som stängde igen.

– Vi vet att vi är starka hemma och har tagit mycket poäng här, och vi spelar också på det känns det som. Vi gick ner oss lite i slutet av andra och tappade lite tryck, men annars spelade vi som vi vill. Äntligen fick vi två poäng i stället för en, säger Magnus Häggström.