Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNFoto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Efter succén: Dahlén ska spela hockey-VM

Publicerad

LEKSAND. Timrå försvarade sig bra och utnyttjade Leksands svagheter. Som när Jonathan Dahlén stal pucken av Olle Alsing och satte 1–0 mitt i matchen, och spelade sig in i VM-diskussionerna.

– Det var skönt, ler matchvinnaren.

 

Redan efter 15 sekunder fick Dahlén sitt första friläge i matchen, men Robin Rahm räddade Leksand den gången.

– Det var så tidigt i matchen så jag blev chockad. Jag var inte beredd på att få ett friläge i första bytet, men det var ett dåligt, dåligt avslut, säger Jonathan Dahlén.

När matchen blev som mest grinig i slutet av första perioden hyllar Dahlén sitt lag.

– Jag tycker vi håller oss coola i många lägen. Vi är disciplinerade och starka och älskar att spela hockey. Vi har kul där ute tillsammans och det är det som är segerreceptet.

Leksand fick övertaget i andra perioden, men som så ofta när ett lag ligger på öppnas luckor bakåt.

Leksand tekade i anfallszonen, men tappade ut pucken. Olle Alsing såg ut att vara först, men Dahlén ville annat.

– Jag såg att det blev ett dåligt tillbakaspel och tänkte att jag sticker. Vi var ganska nära varandra ändå så jag försökte bara lyfta på klubban för honom och gå runt målet. Det var skönt att se den gå in, säger Dahlén.

Timrå-tränaren: "Jonathan Dahlén ska med till VM"

Målet, och prestationen genom hela matchen, väckte frågan om Jonathan Dahlén ska vara med i den svenska VM-truppen.

– Det tycker jag absolut, säger Timråtränaren Fredrik Andersson.

– Tittar man på vilka som finns tillgängliga så borde han åtminstone vara på tapeten. Han har den offensiva styrkan att kunna avgöra matcher på egen hand. Det är en sådan kille man vill ha i sitt lag.

Andersson tycker att Dahlén växer för varje match.

– Han hade körtelfeber tidigare men har blivit bättre och bättre under säsongen. Nu är han på väg in i toppform och han är väldigt viktig för vårt lag. Jag tycker absolut han ska vara med i diskussionen inför VM.

Jonathan Dahlén: "Allt handlar om att ta oss till kval"

Själv tar Jonathan Dahlén VM-ryktena med ro.

– Det är inget jag lägger fokus på nu, utan allt handlar om att ta oss till kval. Det blir spännande att se om vi kan vinna på tisdag, säger han.

Vad behöver ni göra för att lyckas med det?

– Först och främst behöver vi fullsatta läktare. Sedan måste vi komma ut starkt och visa att det är vår hemmabana.

Vad gör er till ett bättre lag än Leksand?

– Vi måste vinna en match till. Det finns inga kommentarer på din fråga.

Relaterade ämnen
Ronnie Carlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag